Accesorii USB?

04.01.2007
Accesorii USB?
Top-ul continuă

Mai sunt şi dispozitive create pentru amuzament, exemplul perfect fiind dansatoarea la bară pe USB. Un dispozitiv în genul moş Crăciunilor care dansează aproape în toate vitrinele când se apropie sărbătorile de iarnă. Trebuie să recunosc că este totuşi amuzant să priveşti o astfel de păpuşică deslănţuindu-se pe muzica preferată.

Dacă nu ne plac dansatoarele putem să achiziţionăm un mouse pad cu calculator şi radio. Poate că nu este prea comod să folosim calculatorul din Windows şi suntem obişnuiţi să folosim un calculator normal de birou. Iar funcţia radio este foarte bună, mai ales că foloseşte propriul difuzor şi nu oferă posibilitatea conectării la PC.

Ce legătură ar avea un mouse pad cu calculatorul? Merită pomenite şi decoraţiunile pentru PC. Într-adevăr sunt şi decoraţiuni frumoase şi relativ folositoare, dar mereu există si lucruri inutile. Cel mai drăguţ accesoriu care l-am găsit a fost draperia pentru monitor. Ce poate să fie mai şic decăt să poţi acoperi monitorul în acelaşi fel ca o fereastră sau să transformi orice monitor într-o adevărată sală de cinema, nu de alta dar draperia noastră arată identic, inclusiv culoarea: roşu. Tot pentru monitor există şi oglindă.

Acest add-on nu aste dedicat pasionaţilor de jocuri cu maşini, este pur şi simplu o decoraţiune utilă care poate chiar să tină post-it-urile. Un accesoriu cel puţin deosebit, ştiu că o să fiu criticat deoarece desconsider ideea de a avea oglindă la monitor, dar asta e părerea mea: O oglindă nu are ce căuta montată pe un monitor! Să continuăm cu lista de produse “indispensabile”. Cum sună buton de picior pe USB, dacă vreţi mai multe detali privitor la ce poate să facă acesta va rog să citiţi în continuare.

Este un buton de picior care poate prin intermediul unui soft să execute o funcţie aleasă de noi. Un fel de buton în plus la tastatura multimedia, care poate fi acţionat cu piciorul (adică un fel de pedală de fapt). De ce să apăsăm butonul de pe tastatură pentru a deschide Internet Explorer-ul când putem să punem să dăm din picioare pentru a naviga. În continuarea enumerării voi vorbi despre lămpile pe USB dedicate calculatorului sau laptop-ului care nu fac alceva decât lumină şi solicită sursa, respectiv consumă bateria.

Poate ideea de a avea încă un dispozitiv în priză nu e foarte plăcută, dar cu siguranţă este mai fiabilă. Nu tuturor le surâde ideea de a monta luminiţe şi de a transforma calculatorul într-un veritabil pom de crăciun. Atunci poate vreţi un ventilator, foarte folositor mai ales când este cald, şi acesta funcţionează tot pe USB şi are aceleaşi dezavantaje ca şi lămpile pomenite anterior. Producătorii de accesori şi dispozitive s-au gândit şi la persoanele care călatoresc mult şi au realizat un briceag modern. Acesta nu mai are o mie şi una de lame pentru a tăia orice, dar este prevăzut cu un flash-drive care poate transporta informaţii delicate. Dacă cineva incearcă să le fure întotdeauna putem să folosim briceagul pentu autoapărare.

Există şi riscuri.

Sincer nu sunt de acord cu tendinţa de a conecta absolut totul la USB. Toate componentele moderne consumă mai mult decât în trecut şi cu cât avem mai multe dispozitive alimentate prin USB cu atât creşte riscul ca sursa calculatorului să cedeze sau mai grav să se defecteze placa de bază. Poate că acest lucru nu se va întâmpla, poate calculatorul va scăpa, dar atât timp cât apar tot mai multe componente care nu ţin cont de limitările plăcii de bază sau sursei de alimentare inevitabil vor apărea incidente. Nu toate dispozitivele alimentate pe USB pot face rău, dar cel mai sigur este să nu avem conectaţi prea mulţi consumatori în acelaşi timp, asta dacă ţineţi la PC-ul dumneavoastră.

Dacă are USB se vinde!

Poate credeţi că tot ce s-a creat pentru calculator este folositor! Sau dacă cineva a creat un dispozitiv sau un accesoriu, înseamnă că acesta este folositor şi util. Din păcate cruda realitate este că sunt multe lucruri produse, total inutile, care nu deservesc decât pentru amuzament. În continuare voi menţiona câteva din aceste dispozitive “minunate” de care cu siguranţă ne putem lipsi oricând.

Mumai produse de top

Dacă ar fi să fac un top al lucrurilor inutile dedicate calculatoarelor pe primul loc ar fi semaforul pe USB. Dacă vă gândiţi că ar fi vorba de un semafor clasic, care se regăseşte în intersecţii vă înşelaţi. Este vorba de un mini semafor care ne dă posibilitatea de a aprinde pe rând un led verde, galben respectiv roşu. Oricum bun este faptul că avem la dispoziţie un cablu de 5 metri, cu ajutorul căruia putem să poziţionăm semaforul exact acolo unde ar fi cel mai vizibil, pentru a putea indica prin intermediul culorilor starea în care ne aflăm sau altceva la fel de nefolositor.

Continuând topul pot spune liniştit că mouse-ul cu ventilator ocupă cu siguranţă locul doi. Într-adevăr există două modele şi dacă unu din aceastea să spunem că ar avea cât de cât o utilitate mai ales pentru persoanele cărora le transpiră palmele sau vara când nu mai suportăm căldura, modelul al doilea este chiar exagerat şi extrem de inutil. Poate că exagerez, dar sincer nu ştiu cum poate fi folosit un astfel de mouse, foarte incomod de utilizat în poziţie normală a mâinii. Fericitul loc trei este un ceas cu perie. Da, ştiu, sună cel puţin ciudat, dar chiar este un ceas cu perie.

Ceasul are rolul clasic de ceas, iar peria este indispensabilă în curăţarea tastaturii de praf (cel puţin aşa speră producătorul). Sincer nu văd rostul unui astfel de dispozitiv, cel mai mare inamic la tastaturi fiind lichidele, care cu siguranţă deteriorează orice tip de tastatură şi nu pot fi îndepărtate cu o simplă perie. Alte lucruri inutile pentru a ocupa paţiu şi a consuma baterii.

Cu toate că aş vrea să continui cu topul vă voi lăsa pe voi să decideţi care este ordinea următoarelor dispozitive “indispensabile” calculatorului vostru. Un accesoriu care trebuie avut neapărat este uscătorul de păr pe USB. Poare spuneţi că totuşi ar fi destul de folositor în cazul unei excursii la munet, departe de civilizaţie, doar ar putea fi alimentat cu ajutorul unui laptop.

Adevărat ar putea fi, dar cu siguranţă bateria care oricum ţine puţin s-ar termina şi mai repede şi poate un mesaj în plus trimis prietenilor se dovedeşte mai important decăt folosirea uscătorului de păr. Tot la categoria cum să terminăm mai repede bateria de la laptop intră şi dipozitivele următoare. Primul, care chiar nu înţele de ce l-ar cumpăra cineva, este periuţa de dinţi electrică alimentată de la USB.

Nu înţeleg de ce s-a realizat un astfel de dispozitiv din moment ce există produse similare dotate cu acumulatori proprii, care asigură o autonomie mult mai mare decât un laptop. Celălalt “dispozitiv”, care are proprietatea/funcţia de a consuma bateria, este lampa cu radio de voiaj pe USB. Nici în cazul asta nu văd de ce ne-ar trebui, celelalte soluţii fiind mult mai fiabile şi eficiente.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News