Acumulatorii hexagonali LG vor asigura autonomie extinsă pentru smartwatch-uri

30.06.2015
Acumulatorii hexagonali LG vor asigura autonomie extinsă pentru smartwatch-uri

Nu numai Samsung caută soluţii pentru a realiza acumulatori mai eficienţi pentru dispozitivele mobile. LG a dezvăluit noile sale baterii pentru ceasuri inteligente, care ar putea adăuga câteva ore de utilizare în plus folosind tehnologia diosponibilă în acest moment, doar prin modificarea formei acestora.

Piaţa de ceasuri inteligente a avut parte de un start destul de zdruncinat. Aceste dispozitive nu numai că nu oferă prea multă funcţionalitate, fiind mai degrabă dispozitive pe care să citeşti notificări, decât computere pe care să le porţi la mână, însă nici durata de utilizare a lor după o singură încărcare nu a uimit pe nimeni. LG crede că are soluţia pentru a oferi un mic plus de performanţă la capitolul autonomie, folosind baterii hexagonale.

Aceşti noi acumulatori sunt realizaţi special pentru ceasurile cu display rotund, care folosesc în continuare baterii de formă pătrată. Forma hexagonală asigură acoperirea unei suprafeţe mai mari în cadrul carcasei circulare, putând astfel stoca mai multă energie. LG sugerează că aceşti acumulatori ar trebui să ofere o capacitate mai mare cu 25% faţă de cei folosiţi până în prezent, însă momentan nu se găsesc în niciun ceas pentru a fi testaţi. Se pare că LG va include aceste baterii atât în produsele sale, cât şi în produsele altor companii interesate să le cumpere.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult