Adidas intră pe piaţa ceasurilor inteligente cu miCoach SMART RUN

17.10.2013
Adidas intră pe piaţa ceasurilor inteligente cu miCoach SMART RUN

Dacă ceasurile inteligente actuale nu vă atrag şi vi se par mai mult un exerciţiu de marketing decât un produs cu adevărat util, vestea proastă este că producătorii vor insista din ce în ce mai mult pe această nişă, aşa cum face acum şi Adidas, care şi-a anunţat primul produs de acest fel.

Nike a actualizat ieri cunoscutul produs Fuelband SE, însă rivalii de la Adidas plusează cu un produs mai complex care se adresează tot amatorilor de activităţi sportive. Ceasul inteligent miCoach SMART RUN rulează Android 4.1.1 şi, spre deosebire de alte modele de ceasuri inteligente sau de Nike Fuelband, este un produs de sine stătător care nu necesită conectarea la un smartphone.

Această independenţă este o veste bună, vestea mai puţin bună fiind că ceasul inteligent de la Adidas nici nu oferă prea multe funcţii în plus faţă de cele de monitorizare sau management sportiv, fiind astfel mai puţin interesant decât modelele care oferă notificări sau opţiuni de control pentru smartphone.

Incluzând GPS, senzor pentru puls şi accelerometru, miCoach SMART RUN oferă trei moduri de lucru. Atunci când este utilizat ca un simplu ceas, bateria cu o capacitate de 410 mAh oferă 14 zile de autonomie. Modul Marathon foloseşte toţi senzorii pentru monitorizare, aceştia având o rată de împrospătare de 5 secunde şi oferind o autonomie de 8 ore, iar modul Training este mai intens, având o rată de împrospătare de o secundă şi oferind patru ore de autonomie.

Pe baza datelor colectare, ceasul inteligent de la Adidas va oferi sugestii pentru ritmul mişcării, înregistrează coordonatele, distanţele şi  vitezele deplasării, oferă alerte audio şi, prin intermediul conexiunii Wi-Fi, permite descărcarea datelor pe site-ul Adidas miCoach. Telefonul include şi un player audio care permite audiţia într-o pereche de căşti Bluetooth, oferind 3 GB de spaţiu liber pentru stocare.

Ceasul Adidas este fabricat din oţel şi magneziu, cureaua fiind fabricată din silicon. Ecranul tactil este acoperit cu un strat protector Gorilla Glass. Dimensiunile sunt destul de mari, 26,3 x 48,4 x 15,6 milimetri, iar greutatea de 80 de grame ar putea fi şi ea cam mare pentru cei neobişnuiţi cu un cronograf. Adidas miCoach SMART RUN va intra în magazine începând cu luna noiembrie la piperatul preţ de 400 de dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News