Apple a patentat un cablu USB reversibil

22.08.2014
Apple a patentat un cablu USB reversibil

Pe lângă noi telefoane cu display şi capacitate de stocare mai mare, Apple plănuieşte să lanseze şi un nou cablu de date Lightning cu o mufă reversibilă. Odată cu iPhone 5, compania a început să livreze cabluri care pot fi introduse în telefon în orice sens, însă conectorul USB a rămas unul clasic, care poate fi conectat într-un singur fel.

Ei bine, se zvoneşte că noul cablu Lightning va putea fi introdus în orice USB obişnuit indiferent de orientare, uşurând astfel experienţa de utilizare. Graţie acestei modificări, va fi mai simplu să conectezi telefonul sau tableta la un PC ale cărui conectori USB sunt în zone mai greu accesibile. Deja circulă imagini şi clipuri video care demonstrează noul cablu USB, însă există acum şi o imagine care însoţeşte un patent al companiei, care şi explică modul de funcţionare.

Se pare că partea din mijloc, pe care se găsesc contactele, este amplasată pe o lamelă subţire de metal, care se poate îndoi la câteva grade. Această mişcare subtilă este de ajuns pentru a conecta cablul indiferent de modul în care introduci conectorul. Nu este încă destul de clar exact ce material este folosit pentru realizarea acestui nou cablu, însă nu pare să fie o soluţie care să reziste foarte mult în timp.

Fiind vorba despre Apple, este posibil totuşi ca acest concept să fi fost testat destul de mult înainte să devină un produs finit. De asemenea, este posibil ca noul cablu Lightning să rămână doar un prototip şi să nu fie inclus în cutia noilor generaţii de iPhone. Cert este că dacă într-adevăr vom vedea noul cablu anul acesta, este posibil să fie singurul de acest gen de pe piaţă, întrucât compania pare să fi patentat deja ideea.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult