Apple plănuieşte două revizii pentru căştile AirPods

23.02.2018
Apple plănuieşte două revizii pentru căştile AirPods

În general, Apple lansează căte un model nou din fiecare categorie de produse în fiecare an, însă căştile AirPods au rămas neschimbate încă de la lansarea din 2016. Se pare însă că anul 2018 va fi cel care va aduce o versiune nouă şi îmbunătăţită, în timp ce deja există planuri pentru o nouă variantă şi mai bună pentru anul 2019. Cele două revizii vor adăuga funcţii pe care mulţi fani le vor aprecia, însă cu siguranţă preţul, de departe cel mai mare dezavantaj al căştilor wireless de la Apple, nu va coborî prea curând.

Conform informaţiilor publicate de către Bloomberg, Apple plănuieşte să lanseze în 2018 o primă revizie a căştilor AirPods, orientate către interacţiunea cu Siri. Practic, acestea primesc comenzi vocale de genul „Hey, Siri” fără a fi necesară atingerea căştii, asemeni modelului din prezent. Cutia de încărcare a căştilor ar trebui să primească şi încărcare wireless direct din fabrică, ceva ce utilizatorii de AirPods din prezent vor trebui să cumpere separat, odată ce accesoriul devine disponibil.

Un alt upgrade ar putea fi cip-ul wireless Apple W2, folosit deja de Apple Watch 3, care ar trebui să optimizeze consumul de energie şi să ofere o conexiune mai stabilă la telefon, pentru redare fără întreruperi.

Apple nu se va opri însă aici. Există deja planuri pentru lansarea unei generaţii noi de AirPods în 2019, care va beneficia de toate avantajele versiunii cu numărul doi, însă care va asigura rezistenţă la apă. Nu vorbim despre căşti pe care să le putem folosi în timpul sesiunilor de înot, ci de căşti care ar putea supravieţui unor accidente minore sau unei ploi.

Nu este clar exact când vor fi anunţate noile căşti AirPods, însă compania plănuieşte un eveniment de lansare pentru primăvara acestui an. În cazul în care acestea nu vor fi anunţate acolo, următorul eveniment important orientat către hardware va fi în toamnă, la lansarea noilor iPhone-uri.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult