Apple pregăteşte modele de AirPods cu încărcare wireless, anulare a zgomotului şi rezistenţă la apă

26.06.2018
Apple pregăteşte modele de AirPods cu încărcare wireless, anulare a zgomotului şi rezistenţă la apă

Căştile AirPods de la Apple sunt de departe cel mai mare succes al companiei după seria de telefoane iPhone. Acestea oferă o soluţie simplă pentru ascultarea de muzică oriunde, pe orice dispozitiv, la o calitate acceptabilă şi într-un pachet compact şi arătos. Au trecut aproape doi ani de la debutul acestor căşti, deci era clar că ne apropiem de un upgrade. Se pare însă că Apple vrea să extingă gama AirPods cu mai multe modele, inclusiv o versiune care vine peste urechi, despre care am mai auzit în trecut.

Conform unui raport Barclays, Apple pregăteşte cel puţin trei modele de căşti wireless pentru viitorul apropiat. Prima pereche de căşti actualizate ar putea fi un upgrade modest pentru ceea ce există deja pe piaţă, oferind un nou cip wireless care să ofere posibilitatea de a folosi asistentul virtual Siri direct prin voce, fără a atinge căştile. Acestea ar putea primi şi o cutiuţă cu încărcare wireless, promisă încă de la lansarea iPhone 8 şi iPhone X.

În 2019 însă, Apple ar putea lansa adevăratul upgrade pentru căştile AirPods, care să rezolve multe dintre neajunsurile pe care le-au semnalat utilizatorii. Este vorba despre eliminare activă a zgomotului ambiental şi despre rezistenţă la apă, probabil cu o cutiuţă cu încărcare wireless din start. Această versiune ar putea fi însă poziţionată pe o treaptă superioară, la un preţ mai mare decât cel de 169 dolari al AirPods-urilor de până acum.

În cele din urmă, tot în 2019, Apple ar putea lansa o pereche de căşti wireless mari, care să acopere urechile, similare cu cele din gama Beats. Când am aflat prima dată despre acestea, Apple plănuia să le lanseze înainte de finalul lunii martie din 2018, însă se pare că le păstrează pentru anul viitor. Un alt dispozitiv de muzică Apple care ar putea primi un upgrade este HomePod, însă nu este momentan clar în ce fel va fi diferit de modelul original.

Cel mai probabil, căştile AirPods cu încărcare wireless vor fi lansate alături de noile modele de iPhone şi alături de încărcătorul wireless AirPower.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult