Apple Watch se lansează la primăvară

28.01.2015
Apple Watch se lansează la primăvară

Apple Watch este unul dintre cele mai neobişnuite dispozitive pe care compania americană le-a anunţat vreodată. Pe lângă faptul că a fost dezvăluit chiar înainte de a intra în producţie, Apple l-a tot prezentat la diverse expoziţii de bijuterii, iar reprezentanţii săi au tot vorbit despre el în diverse interviuri. Având în vedere cât de secretoşi sunt în privinţa altor produse, este ciudat faptul că Tim Cook, CEO-ul Apple, a dezvăluit fereastra de lansare a noului smartwatch.

Odată cu rezultatele financiare pe primul trimestru al anului fiscal 2015, Cook a anunţat şi faptul că Apple Watch va ajunge pe piaţă în luna aprilie a acestui an. Acest lucru confirmă faptul că lansarea a fost amânată, planul iniţial fiind ca acesta să ajungă pe piaţă „la începutul lui 2015”. Printre factorii care par să fi influenţat această decizie se regăseşte intrarea în faliment a companiei GT Advanced Technologies, care producea protecţia din safir pentru display, cât şi faptul că nu există încă un SDK pentru dezvoltatorii de aplicaţii.

Se zvoneşte că Apple Watch va ajunge pe piaţă la un preţ care va porni de la 349 de dolari americani. Acesta va fi preţul pentru care utilizatorii vor putea cumpăra varianta sport, cu carcasă monobloc din aluminiu şi curea din plastic. Acest lucru sugerează că ne putem aştepta la preţuri exorbitante pentru modelele din oţel inoxidabil şi cele placate cu aur, mai ales că pentru acestea există şi curele metalice sau din piele, care vor duce automat la preţuri mai mari. Luând aceste lucruri în calcul, alături de faptul că pentru a putea utiliza un Apple Watch va fi nevoie şi de un smartphone iPhone 5 sau mai nou, preţul pe care utilizatorii vor trebui să îl plătească pentru a se bucura de un asemenea dispozitiv pare să fie destul de mare.

Cu toate acestea, Apple nu este o companie cunoscută pentru produse ieftine, iar suportul pentru servicii precum Apple Pay vor atrage o parte din utilizatori către produsele sale. Acum că ştim când ne putem aştepta la noul ceas al companiei, probabil putem intui şi când va fi lansat următorul update major pentru iOS, varianta 8.2, care promite să adauge suport pentru noul dispozitiv. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News