Armata SUA vrea să-i doteze pe infanterişti cu mini-drone până în 2018

05.04.2016
Infanteriştii americani vor primi în curând drone de mici dimensiuni, pe care să le poată lansa pentru a vedea ce se află în spatele unor obstacole naturale sau artificiale. US Army a trimis la mai multe companii specificaţiile pentru dispozitive. Acestea trebuie să cântărească mai puţin de 150 de grame, să poată fi lansate în mai puţin de un minut şi să aibă o autonomie în zbor de cel puţin 15 minute. 
 
Armata vrea ca toate efectivele de infanterie să dispună de mini-drone până în 2018. 
 
Citeşte şi: Cercetătorii de la Stanford au realizat o dronă capabilă să zboare şi să se caţere pe ziduri 
 
Astfel de dispozitive există deja şi sunt folosite de armatele din Marea Britanie şi Norvegia. Însă acestea sunt construite manual şi sunt scumpe – o combinaţie nepotrivită pentru una dintre cele mai mari armate din lume. 
 
O  versiune de mini-dronă a fost propusă de o firmă din SUA. Nixie este un mic aparat de zbor care poate fi purtat la încheietura mâinii, ca un ceas. Când este ţinut la mână, dispozitivul funcţionează ca o cameră video purtabilă. După ce este dat jos de la încheietură, Nixie devine o mini-dronă care poate fi controlată prin intermediul smartphone-ului. 
 
 
Camera de pe Nixie poate filma la calitate Full HD (1.080p) şi se sincronizează cu smartphone-uri şi tablete prin intermediul unei aplicaţii. Drona are o greutate mai mică de 45 de grame şi foloseşte un chip Intel Edison. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult