Asus dezvăluie oficial Zenwatch la IFA 2014

03.09.2014
Asus dezvăluie oficial Zenwatch la IFA 2014

Asus Zenwatch a fost prezentat oficial la IFA 2014. Acesta este primul ceas inteligent al companiei taiwaneze şi totodată primul său dispozitiv Android Wear. Acesta a fost anunţat încă de săptămâna trecută, însă abia acum am putut vedea ceasul în toată splendoarea sa.

Asus a apelat la materiale de cea mai înaltă calitate pentru realizarea lui Zenwatch, corpul acestuia fiind realizat din oţel inoxidabil, cureaua este confecţionată din piele cusută, iar display-ul este protejat de celebra sticlă Gorilla de la Corning. Designul însă este cel care atrage atenţia, întrucât este diferit faţă de ceea ce a fost dezvăluit până în prezent de alte companii.

Asus Zenwatch

Deşi avem de a face cu un display AMOLED pătrat de 1,63” cu rezoluţie 320 x 320 pixeli, forma ceasului este rotunjită şi elegantă, iar profilul pare să fie mai subţire decât în cazul LG G Watch sau Moto 360.

Din punct de vedere hardware, Asus Zenwatch nu iese din tiparele stabilite de ceilalţi producători. Specificaţiile acestuia sunt standard pentru un smartwatch cu Android Wear: procesor Qualcomm Snapdragon 400 la 1,2 GHz, 512 MB de memorie RAM şi Bluetooth 4.0. Pe partea din spate se poate găsi un senzor pentru monitorizarea pulsului, un senzor de mişcare pe 9 axe, iar certificarea IP55 asigură rezistenţa la stropi de apă şi la praf, însă nu la scufundarea sa în lichide. Brăţara este ataşată de ceas folosind un conector standard de 22mm, spre bucuria celor care nu îşi doresc un ceas cu brăţară maro.

Asus a modificat puţin şi software-ul Android Wear, incluzând câteva gesturi noi pentru control. De exemplu, poţi apăsa pe ecranul ceasului pentru a debloca smartphone-ul la care este conectat, poţi apăsa de două ori pentru a porni o aplicaţie pre-stabilită, iar atunci când display-ul ceasului este acoperit, telefonul trece pe modul „mute”. De asemenea, ceasul poate fi folosit ca telecomandă pentru funcţia de cameră a telefonului. Toate aceste funcţii sunt disponibile însă numai după instalarea unei aplicaţii Asus pe smartphone.

Evident, preţul este foarte important pentru un astfel de dispozitiv, iar Asus a anunţat că Zenwatch va putea fi cumpărat pentru 199 de euro în Europa. Momentan nu există o dată de lansare, însă Asus plănuieşte să aducă acest ceas pe piaţă înainte de finalul lui 2014.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult