AXIS Q1659 – o camera de supraveghere cu tehnologie DSLR

21.09.2016
AXIS Q1659 - o camera de supraveghere cu tehnologie DSLR

Axis şi Cannon şi-au unit forţele pentru îmbunătăţirea clarităţii imaginii obţinută cu ajutorul camerelor pentru supraveghere video.

AXIS Q1659 foloseşte un senzor de imagine de ultimă generaţie şi lentile Canon EF/EF-S, fiind recomandat pentru supravegherea video a oraşelor, aeroporturilor, stadioanelor sau a altor zone extinse. Dispozitivul poate genera imagini cu un gamut de culoare extins şi contrast ridicat, chiar şi în zone în care iluminarea nu este realizată optim.

“Această cameră integrează cele mai bune caracteristici ale ambelor companii. Calitatea imaginii este garantată de Canon, producător recunoscut la nivel mondial datorită tehnologiilor fotografice, iar calitatea componentelor şi caracteristicilor de securitate este asigurată de Axis, liderul mondial al acestei industrii. În plus, AXIS Q1659 poate fi integrată rapid cu orice sisteme de securitate, datorită suportului VMS extins”, a declarat Olof Leidecker, Global Product Manager Axis.

AXIS Q1659 poate obţine imagini cu rezoluţie 20MP la viteza de 8 cadre pe secundă. Camera foloseşte tehnologia DSLR, astfel încât integratorii pot opta pentru şapte tipuri de lentile EF/EF-S, în funcţie de necesităţi. De asemenea, camera este echipată cu montură EF.

Seria este compatibilă cu majoritatea software-urilor de videomanagement, prin intermediul programului Axis Application Development Partner, şi cu Axis Camera Station. Aplicaţiile terţe de videoanaliză pot fi instalate cu ajutorul Axis Camera Application Platform şi ONVIF.

Modelul este compatibil Zipstream, tehnologie care reduce necesarul de lăţime de bandă şi stocare, fără a compromite nivelul de detaliu. Camera integrează şi un conector SFP pentru conectivitatea prin fibră optică. Lansarea urmează să aibă loc în primul trimestru al anului viitor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult