Bookeen Cybook Muse FrontLight2 – impresii despre versiunea îmbunătăţită a unui e-book reader foarte bun

06.03.2018
Bookeen Cybook Muse FrontLight2 - impresii despre versiunea îmbunătăţită a unui e-book reader foarte bun

De câteva zile sunt posesorul unui e-book reader Bookeen Cybook Muse FrontLight2. Mi-am dorit acest model deoarece am apreciat foarte mult prima ediţie a dispozitivului, pe care am avut ocazia să o testez pe îndelete anul trecut.

 

FrontLight2 înlocuieşte modelul FrontLight în portofoliul Bookeen şi vine cu câteva îmbunătăţiri. Totuşi, diferenţele nu sunt suficient de mari pentru a face un review detaliat la noul model.

 

CITEŞTE ŞI: Bookeen Cybook Muse FrontLight – un e-reader accesibil cu ecran iluminat, care „înghite” aproape orice format îi dai [REVIEW]

 

Sistemul de operare Boo Reader este, din câte îmi dau seama, neschimbat. Mai mult, FrontLight2 are dimensiuni identice (155 x 116 x 8 mm) cu predecesorul lui. De aceea husele de protecţie disponibile pe piaţă pentru modelul mai vechi se potrivesc perfect şi pe dispozitivul actual. Personal, am optat pentru o husă originală Bookeen Cybook Muse – NoirDuo, care costă destul de mult (130 de lei), dar este comodă, iar calitatea materialelor din care este construită este foarte bună.

 

 

Cybook Muse FrontLight2 are mai multă memorie RAM (512 MB vs 256 MB) şi capacitate de stocare internă mai mare (8 GB vs 4 GB) decât versiunea anterioară a celui mai popular e-book reader din portofoliul companiei franceze. De aceea, este semnificativ mai rapid în utilizarea de zi cu zi. Astfel, folosirea tastaturii dedicate nu mai pare o sarcină dificilă, deoarece comenzile sunt preluate mult mai repede. Procesorul este acelaşi model (Cortex A8 de 1 GHz).

 

Ce îi lipseşte în continuare acestui e-book reader este suportul pentru un serviciu cloud, precum Dropbox sau Google Drive. În acest moment principala modalitate de a adăuga cărţi şi alte tipuri de documente este prin conectarea dispozitivului la computer. Pot fi descărcate cărţi şi din magazinul dedicat Bookeen Store, dar acesta este dominat de titluri în limba franceză. Ca şi modelul anterior, FrontLight2 este oferit cu cărţi electronice, în mai multe limbi, preîncărcate. Printre acestea se numără şi capodopere ale literaturii universale. Multe dintre ele sunt disponibile în limba engleză.

 

Trebuie precizat şi faptul că, în continuare, acest e-book nu este compatibil cu formatul MOBI. În rest, citeşte aproape orice alt format îi serveşti, inclusiv cele populare precum EPUB, PDF, TXT, DJVU şi FB2. E-readerul afişează şi multe formate de imagini, printre care: JPEG, PNG, GIF, BMP, ICO, TIF şi PSD.

 

 

Bateria are capacitate identică cu cea de pe Cybook Muse FrontLight – 1.900 mAh. Autonomia a rămas neschimbată. Cu luminozitatea setată la nivelul 16 din 20 şi după câteva ore de lectură pe zi, bateria ţine mai mult de o săptămână.

 

Bookeen nu oferă un încărcător pentru dispozitiv, ci doar un cablu de date. Se poate folosi, însă, orice adaptor de telefon.

 

Cred în continuare că acesta este unul dintre cele mai bune e-book reader-e ca raport calitate preţ, iar dimensiunile generale compacte, care nu sacrifică dimensiunile display-ului, îl fac uşor de transportat oriunde. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult