Căştile AirPods au primit primul update de firmware

02.02.2017
Căştile AirPods au primit primul update de firmware

Căştile wireless AirPods de la Apple au primit primul lor update de firmware. În mod normal, utilizatorii de căşti nu sunt obişnuiţi să primească actualizări pe acest tip de dispozitive, iar Apple nu oferă detalii concrete despre ce îmbunătăţiri aduce actualizarea. Avantajul este că pentru a aduce căştile la cea mai nouă versiune software, utilizatorii nu trebuie să treacă prin foarte mulţi paşi.

Mulţi dintre utilizatorii de AirPods probabil că au trecut la noua versiune fără să îşi dea seama. Versiunea căştilor poate fi verificată din meniul de setări la categoria „despre”, unde este listată într-o secţiune dedicată. Noul update aduce firmware-ul la versiunea 3.5.1.

Software-ul este descărcat automat în fundal atunci când smartphone-ul la care sunt conectate este conectat la o reţea WiFi şi aplicat automat atunci când căştile sunt în carcasa de încărcare şi conectate la un încărcător de priză. Transferul de date se face prin Bluetooth. Nu există niciun tip de avertizare pentru actualizarea căştilor, putând verifica dacă au fost sau nu actualizate doar din meniul telefonului.

Având în vedere lipsa de butoane sau funcţii speciale ale AirPods, este posibil ca update-ul să aducă o îmbunătăţire a conexiunii cu smartphone-ul, calitate mai bună a sunetului sau autonomie mai bună. Fără o confirmare oficială însă, rămânem doar cu descrierea oficială a update-ului, care spune că aduce „diverse reparaţii minore”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult