Căştile AirPods nu pot fi reparate acasă

20.12.2016
Căştile AirPods nu pot fi reparate acasă

Acum că noile căşti wireles AirPods de la Apple sunt pe piaţă, iar costurile de service par să fie destul de ridicate, câţiva dintre clienţi vor căuta probabil metode pentru a încerca reparaţii acasă. Din păcate însă, ghidul de dezasamblare de la iFixit pentru AirPods nu sugerează că poate fi vreo componentă uşor de înlocuit, fiind necesară distrugerea carcasei exterioare pentru a ajunge la anumite componente.

iFixit a acordat un scor de reparaţie de 0/10 puncte, totul fiind practic „turnat”, operaţiunile de dezasamblare ducând la deteriorarea căştilor şi a carcasei cu baterie. Se pare însă că Apple a reuşit să integreze foarte multe circuite complicate în miniatură în AirPods, alături de baterii de dimensiuni foarte mici şi senzori de proximitate, care opresc redarea sunetului atunci când căştile nu sunt în utilizare.

Carcasa vine cu un acumulator capabil să asigure opt încărcări complete pentru cele două căşti, iar încărcarea acestuia se face printr-un port Lightning de la Apple. Pentru a desface căştile este nevoie de aer cald şi instrumente ascuţite, în timp ce încărcătorul portabil trebuie neapărat tăiat cu ajutorul unei freze electrice.

Cei care cumpără AirPods vor trebui astfel să apeleze exclusiv la serviciile service-urilor Apple Autorizate, reparaţiile fiind practic imposibile în alte condiţii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult