Cât costă accesoriul de realitate virtuală de la Samsung

25.09.2015
Cât costă accesoriul de realitate virtuală de la Samsung

Samsung şi Oculus Rift şi-au anunţat parteneriatul încă de anul trecut, când a debutat prima versiune de Gear VR, însă abia acum vor lansa împreună un accesoriu pentru realitate virtuală orientat către consumatori. Cel mai recent model este compatibil cu toate smartphone-urile Samsung de top, Este îmbunătăţit din toate punctele de vedere şi, foarte important, vine la un preţ mult mai accesibil, lucru care cu siguranţă va duce la creşterea ratei de adopţie.

Gear VR în varianta sa finală va oferi compatibilitate cu Samsung Galaxy S6 şi S6 edge, lansate la începutul acestui an, dar şi pentru cele două noi modele phablet ale companiei, Galaxy Note 5 şi Galaxy S6 edge+.  Toate aceste smartphone-uri vin cu display-uri de dimensiuni mari şi oferă o rezoluţie de 2560 x 1440 pixeli, un criteriu foarte important pentru o experienţă confortabilă în realitatea virtuală.

Modelul de anul trecut al headset-ului portabil purta numele de „Innovator Edition”, fiind orientat către dezvoltatori. Acesta a fost realizat în cantităţi limitate, iar de aici venea şi preţul destul de piperat de 200 de dolari. Noul Gear VR va fi cu 20% mai uşor (şi implicit va oferi un confort sporit în utilizare) şi va veni la un preţ de ouă ori mai mic: 100 de dolari. Printre îmbunătăţirile notabile, Samsung aminteşte şi de o suprafaţă tactilă mult mai performantă pentru controlul conţinutului de pe ecran.

Noul Samsung Gear VR se va lansa în luna noiembrie, însă pre-comenzile vor începe foarte curând. Nu există încă o dată exactă de lansare, însă compania a confirmat că va oferi acest accesoriu la vânzare în toată lumea. În acest caz, preţul oficial pentru Europa ar putea fi de 100 de euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult