Ceasul inteligent Microsoft şi-ar putea face apariţia în cursul acestei veri, afirmă Forbes

30.05.2014
Ceasul inteligent Microsoft şi-ar putea face apariţia în cursul acestei veri, afirmă Forbes

Piaţa accesoriilor inteligente a început să prindă contur în 2013 şi a luat o amploare ceva mai mare în acest an, tot mai multe companii lansând sau anunţând produse de acest fel, în special ceasuri. De pe această listă nu putea lipsi Microsoft, o companie despre care s-a afirmat încă de acum un an că experimentează cu un ceas inteligent, însă publicaţia Forbes oferă câteva detalii în plus.

Conform surselor anonime citate de Forbes, Microsoft intenţionează să lanseze un ceas inteligent care va fi compatibil cu platformele Windows Phone, Android şi iOS, un avantaj tehnologic de care nici un produs de acest gen nu se bucură în acest moment.

Se pare că designul ales de companie este unul îngust, probabil similar celui folosit de brăţara sportivă Gear Fit de la Samsung. Acest produs va încorpora mai mulţi senzori, inclusiv un senzor pentru puls care va fi activ în permanenţă, şi va oferi o autonomie de două zile. Conform surselor Forbes, se pare că de designul senzorilor s-a ocupat echipa de dezvoltare hardware şi software care a pus la punct şi sistemul de control Kinect.

Data lansării acestui produs nu este sigură, însă Forbes afirmă că ceasul inteligent de la Microsoft ar putea vedea lumina zilei chiar în cursul acestei veri. Dacă acest lucru se va adeveri, probabil că vom asista la o perioadă extrem de interesantă deoarece ştim deja că primele produse Android Wear vor apărea tot în cursul acestei veri, iar zvonurile despre iWatch afirmă că acesta şi-ar putea face apariţia la începutul toamnei.

Încercarea de a oferi mai multă putere unui ceas nu este o idee nouă pentru Microsoft. Acum un deceniu, compania a avut un parteneriat cu Fossil, Suunto, Tissot şi Swatch pentru lansarea unor ceasuri care au încorporat tehnologia Smart Personal Objects Technology. Bazate pe serviciul MSN Direct, aceste ceasuri au folosit undele radio pentru a primi informaţii meteo, ştiri sau alerte. Disponibil doar pe teritoriul Statelor Unite şi a Canadei, sistemul Smart Personal Objects Technology nu s-a bucurat însă de prea mare succes şi a fost închis în 2008. În alte zone ale lumii, Microsoft a experimentat cu mai puţin ambiţioasele modele fabricate de Timex, care permiteau doar sincronizarea cu calendarul Outlook.

Ceasul inteligent Microsoft/Suunto de acum un deceniu

Urmărește Go4IT.ro pe Google News