Ceva lucios de la Intel

20.09.2007
Ceva lucios de la Intel

Zilele acestea Intel își desfășoară obișnuit-ul IDF de toamnă, eveniment în cadrul căruia își prezintă tehnologiile și ideile de viitor. Printre multe prezentări în mijlocul cărora se află viitoarele procesoare Penryn, a fost dezvăluit și un echipament portabil, să zicem de entertainment (distracție). Nu are nume, se știe doar că la bază are o platformă mobilă nouă: Moorestown.

Din ceea ce ne prezintă imaginile, ne dăm seama că echipamentul va fi un telefon, un sistem GPS, un PC ultra-portabil (navigare pe Internet), player multimedia etc. Se merge în continuare pe reducerea consumului și creșterea autonomiei. 24 de ore par a fi suficient pentru obiectul în cauză, căci are la bază un procesor ”a tot știutor”. Printre altele acesta include: nucleul grafic, controller-ul de memorie și funcțiile de comprimare și decomprimare video.

Mulți s-au grăbit să îl caracterizeze ca distrugătorul de iPhone-uri, însă nu este așa. Doar că este lucios și ecranul îi ocupă mai toată suprafața nu înseamnă că țintește segmentul iPhone, iar afirmația ar fi valabilă pentru multe dispozitive portabile asemănătoare cu echipamentul celor de la Apple.

Putem spune că Intel va lansa în jurul anului 2009 o chestie luciosă, utilă și ”anti-plictiseală”. Cam mare însă, în general nu port telecomanda în buzunar. Mă gândesc că Samsung ar trebui să se lase de construit telefoane din ce în ce mai subțiri, viitorul pare că se ghidează după zicala ”bigger is better”. Oare?

Urmărește Go4IT.ro pe Google News