Confesiunile unui cumpărător (aproape) compulsiv de huse pentru smartphone. Modelele pe care le recomand

03.01.2018
Confesiunile unui cumpărător (aproape) compulsiv de huse pentru smartphone. Modelele pe care le recomand
Cei care mă cunosc ştiu că pentru fiecare smartphone pe care îl deţin la un moment dat achiziţionez 4-5 huse şi carcase. Îmi plac aceste accesorii şi obişnuiesc să le schimb una cu alta în mod regulat. Prefer să folosesc huse nu în primul rând pentru a proteja telefonul (deşi este un aspect important), ci pentru că oferă o priză mai bună în mână (majoritatea telefoanelor sunt realizate astăzi din metal şi sticlă) şi reprezintă o modalitate de a-mi personaliza smartphone-ul. 
 
În octombrie anul trecut am fost nevoit să îmi schimb telefonul, un „venerabil” Galaxy S6 cu o baterie „epuizată”, care nu mai ţinea mai mult de şase ore în scenariul meu zilnic de utilizare. Pe lista scurtă am avut două modele, pe care le-am ales ţinând cont de: raportul bun performanţe/preţ, dimensiunea şi formatului ecranului (5-5,5 inci, pentru a fi utilizat uşor cu o singură mână; format al imaginii 16:9, deoarece nu m-am obişnuit deocamdată cu displayurile de tip „riglă”, 18:9). Acestea au fost Nokia 8 şi Huawei P10. Am ales, în final, P10, în mare parte deoarece discount-ul aplicat de operator la abonamentul meu pentru acest model era mai mare. Următorul pas a fost alegerea unei carcase. Înainte de a trece la acest capitol, menţionez că am scris articolul de faţă pentru a-i ajuta pe alţi „colecţionari” de carcase, care suferă de aceeaşi „boală” ca şi mine, să găsească modelele potrivite, dar şi pentru a-i încuraja pe cei care utilizează de multă vreme un model de husă de care sunt foarte mulţumiţi să îl prezinte comunităţii Go4it. 
 
 
Primul model l-a care m-am uitat (şi pe care l-am şi comandat) a fost Nilkin Frosted Shield. Am folosit această carcasă pe aproape toate smartphone-urile pe care le-am deţinut, de la Nokia Lumia 1520, Galaxy S5 şi până la Galaxy S6. Aceasta este o husă elegantă, subţire, bine lucrată, cu o textură plăcută şi cu un preţ accesibil, de doar 29 de lei în unele magazine online. Ca bonus, am primit în cutie şi o folie de protecţie pentru ecran. 

A doua achiziţie a fost o husă transparentă marca Huawei, care poate fi găsită în lanţurile de retail de electrocasnice. Am văzut-o la Altex, Flanco şi Media Galaxy. De sărbători, husa a avut preţ redus, de 15 lei, dar acum costă cel puţin 30 de lei. Deşi am cumpărat-o de aproape două luni, nu a început să se îngălbenească, un fenomen obişnuit la aceste modele (chiar şi la cele scumpe). Este la fel de transparentă ca în prima zi.  

Am cumpărat şi una dintre carcasele mai deosebite lansate împreună cu Huawei P10/P10 Plus. Este vorba despre Huawei P10 Mashup – Grey. Aceasta este semnificativ mai scumpă decât modelele prezentate anterior şi costă între 100 şi 150 de lei. Deşi este elegantă şi rezistentă, nu am folosit husa prea mult timp. Schimb, însă, carcasele frecvent la telefon, aşa că sunt sigur că o voi utiliza din nou la un moment dat. 
 
Cea mai nouă carcasă cumpărată este CUBZ Geometric Carbon Fiber Black. Am plătit pentru ea 40 de lei. Odată cu această achiziţie am avut parte şi de prima „ţeapă”. Produsul livrat nu seamănă deloc cu cel din imaginile de prezentare din magazinele online. Calitatea construcţiei este proastă, iar imitaţia de carbon nu aduce deloc cu… fibra de carbon. Nu recomand acest produs pentru niciun model de smartphone. 
 
Un alt model de carcasă pe care l-am folosit pe două smartphone-uri anterioare – Galaxy S5 şi Galaxy S6 – (şi de care am fost mulţumit) este Spigen Neo Hybrid. Din păcate nu am găsit o versiune pentru Huawei P10. Pentru Huawei P10 Lite, carcasa costă aproximativ 90 de lei. Acest model oferă o protecţie mai bună (datorită combinaţiei dintre cadrul rigid şi învelişul din gel TPU) decât toate cele prezentate aici, iar calitatea construcţiei este foarte ridicată. Compania Spigen mai este numită şi „Apple din lumea carcaselor”. De la această marcă recomand cu încredere şi modelul Neo Hybrid Crystal, pe care l-am folosit mult timp pe Galaxy S6. 
 
Dacă ar fi să trag o concluzie, la care am ajuns de-a lungul anilor, modelele mele preferate de huse de protecţie sunt Nilkin Frosted Shield (la categoria preţ accesibil) şi Spigen Neo Hybrid (categoria premium). 
 
Voi ce modele de carcase aţi folosit multă vreme şi nu v-au dezamăgit? Aştept comentariile voastre la secţiunea dedicată şi pe Facebook. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult