Dispozitivele Android Wear mai independente cu noul update

24.10.2014
Dispozitivele Android Wear mai independente cu noul update

Astăzi, Google a lansat un nou update pentru accesoriile cu Android Wear. Ceasurile inteligente bazate pe acest sistem de operare devin astfel cu ajutorul noului software dispozitive de sine stătătoare, întrucât acestea devin mai puţin dependente de smartphone-uri, primind funcţionalitate nativă pentru unele aplicaţii.

De exemplu, smartwatch-urile echipate cu GPS nu vor mai folosi modulul de localizare din telefoanele cu Android pentru Google Now, Maps şi alte aplicaţii care folosesc geo-locaţia. Un astfel de modul este însă prezent într-un singur model de ceas, Smartwatch 3 de la Sony, însă va fi prezent probabil în mai multe dispozitive din viitor, având în vedere suportul nativ din partea sistemului de operare.

De asemenea, pot fi acum stocate melodii direct pe memoria internă a ceasului. Astfel, utilizatorii pot asculta muzică fie la micul difuzor al dispozitivului, fie utilizând o pereche de căşti Bluetooth, fără a mai reda muzică de pe telefon.

Acesta pare să fie doar un simplu pas către independenţa accesoriilor Android Wear, însă cu siguranţă nu este ultimul. Având în vedere că Samsung deja a lansat Galaxy Gear S, un ceas de sine stătător, care oferă inclusiv apeluri de voce şi internet fără a fi conectat la un telefon, este posibil ca alte companii să abordeze o strategie similară pentru ceasuri inteligente.

Din păcate, noile funcţii sunt destul de greu de recomandat pe dispozitivele care sunt deja pe piaţă, întrucât durata de viaţă a bateriei este o problemă majoră pentru ceasurile Android Wear. Localizarea prin intermediul unui modul GPS şi redarea de muzică prin Bluetooth vor consuma cu siguranţă energie în plus, ceea ce va ţine probabil mulţi utilizatori departe de acestea.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult