Ceasul inteligent LG Watch Urbane va avea şi o versiune autonomă cu conectivitate LTE

26.02.2015
Ceasul inteligent LG Watch Urbane va avea şi o versiune autonomă cu conectivitate LTE

Motorola Moto 360 a fost vedeta incontestabilă a pieţei smartwatch în a două jumătate a anului trecut, iar acum este rândul celor de la LG să capteze atenţia publicului cu recent anunţatul Watch Urbane. Elegantul ceas este promiţător mai ales prin prisma designului, însă cei care şi-au dorit totodată şi mai multă tehnologie îşi pot orienta deja privirile către versiunea autonomă Watch Urbane LTE.

Urmând să fie prezentat în cadrul Mobile World Congress 2015 alături de versiunea de bază deja anunţată, Watch Urbane LTE se aseamănă atât cu ruda sa mai simplă cât şi cu modelul precedent G Watch R. Viitorul ceas inteligent oferă un ecran rotund cu diametru de 1,3”, panou P-OLED şi rezoluţie de 320 x 320 pixeli, iar platforma hardware este motorizată de un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 400 (APQ 8026) cu o frecvenţă de 1,2 GHz. Cel mai atractiv aspect al gamei Watch Urbane este designul, carcasa metalică rezistentă la apă sau praf şi cureaua din piele făcând-o foarte atractivă. Pentru cei care îşi doresc însă ceva mai mult de la un ceas inteligent, Watch Urbane LTE oferă câteva lucruri interesante în plus.

La fel ca produsul similar Samsung Gear S, ceasul inteligent LG Watch Urbane LTE este un produs autonom deoarece include conectivitate LTE şi un locaş pentru cartela SIM. În plus, ceasul oferă un microfon şi poate beneficia de suportul tehnologiei VoLTE pentru a oferi şi facilităţi de telefonie. Modulul de voce poate fi folosit şi atunci când reţeaua operatorului de telefonie nu este disponibilă, Watch Urbane LTE incluzând o facilitate Push-to-Talk. Ceasul include şi un modul NFC, acesta urmând să poată fi folosit pentru plăţile electronice atunci când acestea vor fi implementate pe scară largă.

LG Watch Urbane oferă 1 GB de memorie RAM, o cantitate dublă faţă de cea oferită de varianta de bază, iar capacitatea bateriei a fost crescută la 700 mAh pentru a putea face faţă consumului crescut al modemului radio. Spre deosebire de Watch Urbane, modelul cu conectivitate LTE nu foloseşte însă platforma Android Wear, ci un sistem de operare nou care a fost dezvoltat de către LG. Compania nu a oferit mai multe detalii în acest moment, nefiind prea clar dacă este vorba de o versiune modificată de WebOS sau de altceva.

Dincolo de aceste detalii, Watch Urbane LTE nu diferă de modelul de bază şi oferă conectivitate Wi-Fi, GPS, Bluetooth şi un set complet de senzori printre care se regăsesc un barometru, un senzor pentru puls, un giroscop şi un magnetometru. Deoarece ceasul oferă câteva funcţii suplimentare care trebuie controlate direct, carcasa acestuia are trei butoane laterale în loc de unul singur.

Ceasurile Watch Urbane şi Watch Urbane LTE vor fi prezentate săptămâna viitoare în cadrul Mobile World Congress, ocazie cu care LG va oferi mai multe detalii şi va clarifica întrebările legate de disponibilitate şi preţ.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News