Huawei a anunţat Watch, un ceas inteligent elegant cu Android Wear şi două accesorii pentru fitness

Huawei a anunţat Watch, un ceas inteligent elegant cu Android Wear şi două accesorii pentru fitness

Ceasurile inteligente lansate în ultima parte a lui 2013 şi în prima parte a anului trecut nu au strălucit din punct de vedere estetic, însă producătorii au înţeles pe parcurs că trebuie să se străduiască mai mult dacă vor să atragă atenţia potenţialilor cumpărători. Nou direcţie a fost trasată de Motorola, a fost preluată de LG, iar cei de la Huawei s-au înscris şi ei în clubul exclusivist al producătorilor de ceasuri inteligente care arată într-adevăr ca un ceas.

Huawei Watch oferă o carcasă fabricată integral din oţel inoxidabil şi un ecran circular acoperit de un geam fabricat din safir. În funcţie de gusturi, utilizatorii pot alege curele fabricate din piele, din oţel cu zale sau plasă sau orice alt model care are o lăţime de 18 milimetri. Grosimea carcasei este cam ridicată, ceea ce se poate spune de altfel despre toate ceasurile inteligente disponibile în acest moment pe piaţă, însă designul este elegant şi clasic, rama ecranului atrăgător de subţire iar culorile argintiu, negru şi auriu vor acoperi cam toate gusturile.

Huawei Watch foloseşte un ecran AMOLED cu diametru de 1,4 inch şi rezoluţie de 400 x 400 pixeli, ceea ce asigură o densitate mai mult decât mulţumitoare de 286 ppi. Ceasul foloseşte un procesor Qualcomm Snapdragon 400, 512 MB de memorie RAM, 4 GB de memorie internă, microfon şi modul Bluetooth 4.1. Ceasul include un senzor pentru puls, un senzor de presiune şi un giroscop cu şase axe care va permite analiza mişcărilor. Bateria are o capacitate de 300 mAh şi va putea fi încărcată cu ajutorul unui adaptor magnetic.

Platforma software aleasă este Andrid Wear, ceea ce asigură compatibilitatea cu toate telefoanele Android 4.3 sau mai noi. Huawei oferă o serie de interfeţe grafice foarte atractive, acestea imitând interfaţa unui cronograf şi oferind cadrane virtuale suplimentare care afişează datele culese de senzorii interni.

Preţul şi disponibilitatea nu sunt necunoscute în acest moment, Huawei anunţând doar că primul lor ceas inteligent va fi lansat iniţial în peste 20 de ţări.

Cu această ocazie, Huawei a anunţat încă două accesorii inteligente noi. TalkBand B2 este o combinaţie între o brăţară de fitness şi un headset Bluetooth care foloseşte materiale constructive superioare celor văzute la versiunea anterioară, în timp ce TalkBand N1 este o cască stereofonică Bluetooth care include şi un accelerometru pentru monitorizarea activităţilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News