Samsung a anunţat Gear 2 şi Gear 2 Neo, noile sale ceasuri inteligente

24.02.2014
Samsung a anunţat Gear 2 şi Gear 2 Neo, noile sale ceasuri inteligente

Confirmând zvonurile de la sfârşitul săptămânii trecute, Samsung a anunţat ieri seară următoarea sa generaţie de ceasuri inteligente. Abandonând prefixul Galaxy şi folosind acum platforma Tizen, Gear 2 şi Gear 2 Neo aduc o serie de îmbunătăţiri modelului anterior Galaxy Gear, promit o autonomie mai bună şi sunt mai uşoare.

Din datele publicate de Samsung, singura diferenţă notabilă dintre modelele Gear 2 şi Gear 2 Neo este absenţa camerei foto de pe ultimul model. Samsung Gear 2 are dimensiuni de 36,9 x 58,4 x 10,0 mm iar Gear 2 Neo are dimensiuni de 37,9 x  58,8 x 10,0mm, ambele având o suprafaţă puţin mai mare decât cea a modelului Galaxy Gear, dar fiind, în schimb, ceva mai subţiri. Ambele modele sunt şi mai uşoare, acestea având 68, respectiv 55 de grame, faţă de cele 73,8 grame ale modelului anterior.

Samsung Gear 2

După cum se observă, ergonomia este uşor îmbunătăţită deoarece modelele Gear 2 şi Gear 2 Neo permit schimbarea curelei. Camera foto este implementată direct în carcasă, iar această schimbare a facilitat atât utilizarea unui sistem standard pentru prindere, cât şi eliminarea zonelor rigide ale curelei nedetaşabile de la modelul anterior.

La fel ca Galaxy Gear, noile ceasuri Samsung oferă un ecran S-AMOLED cu o diagonală de 1,63” şi rezoluţie de 320 x 320 pixeli, 512 MB de memorie RAM, 4 GB de memorie internă, accelerometru, giroscop, interfaţă Bluetooth 4.0 LE şi, doar în cazul modelului Gear 2, aceeaşi cameră foto cu senzor de 2 MP şi înregistrare video 720p. Carcasele noilor modele oferă o protecţie mai bună împotriva apei, certificarea acestora crescând de la IP55 la IP57, ceea ce înseamnă că acestea vor rezista la imersiuni la adâncimi de până la un metru, nu doar la jeturi ocazionale precum Galaxy Gear.

Samsung Gear 2 Neo

Dacă Galaxy Gear a folosit un procesor Exynos 4212 cu un singur nucleu activat care funcţiona la frecvenţa de 800 MHz, modelele noi Gear 2 şi Gear 2 Neo au adoptat o platformă hardware dual-core cu o frecvenţă de tact de 1 GHz. În ciuda saltului mic făcut de baterie (de la 300 la 315 mAh), Samsung afirmă că noile modele de ceasuri inteligent vor oferi o autonomie de 3 zile, faţă de cele 25 de ore specificate de modelul anterior. Din nefericire, la fel ca în cazul Galaxy Gear, cele două noi ceasuri vor funcţiona doar cu terminalele Samsung compatibile.

Cu titlu de noutate, Gear 2 şi Gear 2 Neo oferă acum un senzor pentru monitorizarea pulsului, care va permite utilizarea unor tipuri noi de aplicaţii sportive, şi un emiţător infraroşu care va permite ceasurilor să ofere şi funcţia de telecomandă. Oferta software preinstalată include aplicaţiile Bluetooth Call, Camera, Notification (SMS, E-mail, Apps), Media Controller, Schedule, Smart Relay, S Voice, Stopwatch, Timer şi Weather, la care se adaugă câteva produse care pot fi descărcate ulterior precum Calculator, Evernote, Feedly, Garmin, ChatON, Flashlight, Quick Settings şi Voice Memo

Curea interschimbabilă şi senzor pentru monitorizarea pulsului

Samsung Gear 2 şi Gear 2 Neo vor ajunge pe piaţă în luna aprilie a acestui an şi vor fi disponibile în câte trei culori fiecare: negru, portocaliu sau maro pentru Gear 2 şi negru, portocaliu sau gri pentru Gear 2 Neo. Preţurile nu sunt momentan cunoscute.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News