Samsung a anunţat Gear Fit, o brăţară inteligentă pentru activităţile sportive

25.02.2014
Samsung a anunţat Gear Fit, o brăţară inteligentă pentru activităţile sportive

Samsung şi-a început seria de prezentări la Barcelona cu noile ceasuri inteligente Gear 2 şi Gear 2 Neo, a continuat cu aşteptatul telefon Galaxy S 5 şi a terminat cu cea mai mică dintre noutăţi, brăţara pentru activităţi sportive Gear Fit. O rudă mai mică a produselor din familia Gear 2, aceasta este destinată care au nevoie doar ocazional de un astfel de accesoriu inteligent şi nu sunt încă gata să-şi abandoneze definitiv ceasul tradiţional de la mână.

O versiune mai mică a modelelor Gear 2, noua brăţară inteligentă are o greutate de numai 27 de grame. Accesoriul oferă un ecran AMOLED curbat cu diagonală de 1,84” şi rezoluţie de 432 x 128 pixeli, acesta având un raport de aspect foarte lat pentru a avea loc în carcasa îngustă pe care Samsung a proiectat-o. Carcasa are dimensiuni de 23,4 x 57,4 x 11,95 mm şi este certificată IP67 pentru rezistenţa la praf şi imersiune la o adâncime de cel mult un metru.

Samsung Gear Fit - mai îngustă decât ceasurile Gear 2

 

La fel ca modelele Gear 2, şi Gear Fit se poate conecta la telefoanele mobile Samsung compatibile prin intermediul conexiunii Bluetooth 4.0 LE şi oferă un set complet de senzori care-l fac un accesoriu util pentru cei care fac sport şi vor să-şi monitorizeze activitatea: pedometru, senzor pentru puls, accelerometru şi giroscop. Brăţara inteligentă Gear Fit permite vizualizarea şi respingerea apelurilor, vizualizarea notificărilor sistemului de operare şi înregistrarea datelor în aplicaţia S-Health.

Samsung Gear Fit - aceiaşi senzori ca pe Gear 2

 

Bateria din Gear Fit are o capacitate de 210 mAh şi promite o autonomie de 3-4 zile într-un regim normal de lucru, ceea ce presupunem că s-ar putea traduce prin „nu în cazul unei utilizări permanente”. Accesoriul Samsung Gear Fit va fi disponibil începând cu luna aprilie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News