Făcutul cu ochiul, un viitor mod de control pentru Google Glass

Făcutul cu ochiul, un viitor mod de control pentru Google Glass

Făcutul cu ochiul nu este un gest tocmai elegant, iar utilizarea lui în public se soldează deseori cu priviri acide sau cu repercusiuni mai grave. Pe lista scuzelor ridicole pe care le puteţi găsi la repezeală atunci când clipitul din ochi nu funcţionează exact aşa cum v-aţi fi dorit s-ar putea adăugă în curând şi un mod de utilizare pentru Google Glass, care a fost descoperit în aplicaţia parteneră MyGlass.

Conform unor parametri din codul MyGlass, clipitul din ochi va fi una dintre modalităţile de control pe care ochelarii Google Glass le va oferi, obişnuinţa generată de utilizarea acestora urmând să fie o scuză la fel de bună ca „mi-a intrat soarele în ochi” sau „este un tic nervos”. Astfel, în cadrul codului au fost descoperiţi mai mulţi parametri „EYE_GESTURES_WINK_”, pe lângă opţiunile de calibrare, menite să facă diferenţa dintre o gest reflex şi o acţiune voită, sau cele de oprire şi pornire a acestui mod de control, existând şi posibilitatea declanşării unor acţiuni, cum ar fi captura foto.

Ochelarii Google Glass au deja un senzor care le permite să detecteze dacă aceştia sunt purtaţi pe cap sau nu, iar o calibrare suplimentară se pare că este suficientă pentru a utiliza acest senzor pentru declanşarea unor acţiuni. Google a mai experimentat cu diverse tehnologii alternative de control, cea mai recentă fiind o tastatură virtuală care recunoaşte gesturile. Aceasta şi-ar putea face şi ea loc în Google Glass, deoarece pe lângă opţiunile ascunse de control menţionate mai sus, MyGlass include şi posibilitatea de mărirea paginilor Web cu ajutorul unui gest făcut cu două degete.

Cât de repede vom putea utiliza aceste acţiuni, este greu de spus. Conform declaraţiei lui Eric Schmidt, utilizatorii obişnuiţi vor trebui să mai aştepte încă un an lansarea produsului comercial Google Glass, singura versiune disponibilă până atunci urmând să fie Explorer, care a putut fi comandată doar de un public restrâns.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News