Fuze Media Systems este soluţia multimedia completă

16.08.2007
Fuze Media Systems este soluţia multimedia completă

Fuze Media Systems a lansat o soluţie multimedia (reţea de echipamente electronice) care ne transformă casa într-un adevărat cămin digital al secolului XXI, aşa cum acest concept ne-a fost prezentat la multe expoziţii IT&C din trecut. Vorbim de un echipament care să ocupă de tot ceea ce ţine de domeniul multimedia digital: poze, muzică, filme, TV etc., şi ni-l serveşte acolo unde avem nevoie.

La baza sistemului stă un calculator central (server) pe care stă stocat tot materialul multimedia al posesorului. De pe acesta se poate transmite oriunde în casă muzica dorită, filmul preferat, emisiunile TV înregistrate, pozele din concediu etc. Diferenţa soluţiei Fuze faţă de echipamente asemănătoare, de tip Media Center, constă în capacitatea acestuia de a acoperi până la 18 zone ale casei, locaţii de unde fiecare poate rula muzica, filmul sau pozele preferate. Este un sistem complex în care comunicarea dintre diversele echipamente ale sale se realizează prin cabluri ascunse în pereţi şi prin prize speciale.

Platforma din spatele soluţiei este una Intel ajutată de Microsoft Windows Vista, însă, cu toate acestea, echipamentul nu este un calculator. Putem spune că sistemul este unul axat pe utilitate, fiind foarte uşor de exploatat. Nu există mouse, tastatură sau icoane pe un desktop, ci doar o interfaţa prietenoasă cu care se interacţionează de la o telecomandă. De funcţiile audio ale sistemului, cum ar fi cele de programare ale melodiilor ce vor fi rulate într-o cameră, se poate ocupa şi un ecran LCD sensibil la atingere, ce ţine locul unei telecomande.

Totuşi, transformarea căminului într-unul al secolului XXI îşi are preţul său. În funcţie de configuraţie, soluţia celor de la Fuze Media Systems poate costa între 10.000 şi 25.000$.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News