Gear Next, noul ceas rotund de la Samsung, va fi controlat printr-o rotiţă care înconjoară ecranul

Gear Next, noul ceas rotund de la Samsung, va fi controlat printr-o rotiţă care înconjoară ecranul

Ceasul rotund de la Samsung nu mai este de mult un secret, însă detaliile despre acesta au fost foarte bine păstrate de către companie. Odată cu lansarea noului SDK pentru varianta pentru ceasuri a lui Tizen OS, au ieşit la iveală câteva informaţii foarte interesante despre capabilităţile acestui dispozitiv, atât la nivel hardware, cât şi la nivel software.

Noul ceas poartă momentan numele „Next Gear” şi va fi primul care va implementa un display rotund. Acesta va măsura 1,18” în diagonală şi va afişa o rezoluţie de 360 x 360 pixeli. Deşi nu este clar exact ce hardware se ascunde în spatele noului display, un modem de date 2G pare să fie una dintre componentele importante ale ceasului, alături de un modul GPS, senzori de mişcare şi puls şi un senzor de presiune.

Se pare că forma rotundă va veni cu propriile avantaje, Samsung renunţând la butoanele clasice în favoarea unei rotiţe care va înconjura întregul display. Aceasta va fi metoda principală de interacţiune cu software-ul, interfaţa acestuia fiind realizată special pentru astfel de funcţii. Documentaţia prezintă interacţiunea cu liste, cu tastaturi on-screen şi zoom pe imagini cu ajutorul rotiţei, toate acestea fiind foarte asemănătoare cu capabilităţile butonului Digital Crown de pe Apple Watch. Se pare că Samsung este de acord cu Apple la capitolul interacţiune, încercând să limiteze atingerea ecranului cu degetul, care poate acoperi întregul conţinut.

Samsung pare să lase în urmă platforma Android Wear, concentrându-şi eforturile în spaţiul accesoriilor inteligente asupra sistemului de operare proprietar Tizen OS. Având în vedere noile detalii, acesta ar putea fi un concurent de temut atât pentru Android Wear, cât şi pentru Apple Watch, însă succesul său va fi decis de suportul software din partea dezvoltatorilor de aplicaţii. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult