Gear S2 şi Gear Fit 2 primesc suport pentru telefoane iOS în versiune beta

26.08.2016
Gear S2 şi Gear Fit 2 primesc suport pentru telefoane iOS în versiune beta

A trecut aproape un an de la lansarea ceasului inteligent Gear S2 de la Samsung, iar în tot acest timp, compania coreană a tot promis că suportul pentru dispozitivele cu iOS va fi lansat. Pe 31 august, compania va prezenta lumii noua generaţie Gear S3 în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc la IFA 2016 în Berlin, însă utilizatorii de smartphone-uri Apple încă nu pot beneficia de conectarea cu acest accesoriu. Conform Samsung, în Coreea de Sud va porni o perioadă de testare pentru Gear S2 şi Gear Fit 2, care va oferi tuturor celor care dispun de telefoane Apple să testeze interoperabilitaeta între acestea.

Perioada de testare a început deja, utilizatorii din Coreea de Sud putând descărca aplicaţia Gear Manager din AppStore pentru a folosi Gear S2 şi Gear Fit 2. Momentan cele două dispozitive vor putea face sincronizare ale funcţiilor de sănătate cu aplicaţiile din telefon, vor putea să afişeze notificări din anumite aplicaţii şi… cam atât. Întrucât Apple nu oferă altor companii la sistemul său de operare, accesoriile trebuie să lucreze în jurul limitărilor deja cunoscute.

Google şi Pebble s-au lovit de asemenea de limitări similare, Apple Watch fiind singurul accesoriu inteligent care poate să interacţioneze cu aplicaţiile instalate pe iPhone.Perioada de testare se va termina pe 19 septembrie, moment în care probabil că va fi lansată o versiune finală a aplicaţiei de conectare. Probabil că această dată marchează şi lansarea noului smartwatch Gear S3, care probabil că va putea fi folosit alături de un smartphone Apple încă din prima zi. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult