Go4news: Această jachetă dispune de propriul sistem de încălzire

29.08.2016
O jachetă cu sistem de încălzire încorporat a câştigat competiţia Top Pitch organizată de retailerul de modă britanic Topshop. Competiţia le este dedicată celor care dezvoltă îmbrăcăminte şi accesorii inteligente. 
 
Jacheta, numită Kelvin Jacket şi produsă de firma The Crated, integrează circuite în materialul textil cu care este căptuşită. Aceste circuite pot încălzi jacheta atunci când este frig afară. Energia este furnizată de un acumulator inclus. 
 
 
Madison Maxey, fondatorul The Crated, este cel care a inventat materialul, numit INTELiTEX. 
 
Topshop a anunţat că va investi în proiectele celor trei finalişti ai competiţiei. 

Materialele „inteligente” câştigă teren în industria hainelor. Recent a fost lansată o nouă linie de tricouri, numită Aerochromic, îşi schimbă culoarea şi tiparul cu care sunt imprimate în funcţie de cât de poluat este aerul din zona în care se află persoanele care le poartă. 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult