Go4News: Bikini după 70 de ani: Drumul lung de la o invenţie considerată provocatoare la un accesoriu inteligent [VIDEO]

05.07.2016
Bikini, un accesoriu nelipsit din garderoba femeilor moderne, a împlinit 70 de ani. Primul model a fost prezentat în 1946 la Paris şi a făcut senzaţie. Până la mijlocul anilor 1960, acest tip de costum de baie a devenit foarte popular în culturile vestice, deşi în primii ani puţine femei îndrăzneau să poarte bikini.
 
Vedete precum Brigitte Bardot, Raquel Welch şi Ursula Andress au început să poarte bikini în filme şi pe plajă, iar exemplul lor a fost urmat de milioane de alte femei din întreaga lume. 
 
Citeşte şi: O femeie care a comandat online o pijama a primit ceva neaşteptat
 
Numele de bikini a fost dat în 1946 de către inginerul parizian Louis Réard, cel care a conceput primul model. Denumirea vine de la Bikini Atoll, unde se făceau teste cu bombe atomice. 
 
 
Primul model bikini
 
În multe ţări purtarea de bikini pe plajă a fost interzisă, iar Vaticanul a transmis că femeile care poartă acest accesoriu vestimentar comit un păcat. 
 
 
Ca multe alte produse, bikini a evoluat, iar revoluţia tehnologică din secolul 21 nu a ocolit nici acest produs. O companie franceză a lansat în 2015 un model inteligent cu senzor rezistent la apă care le notifică pe purtătoare, prin intermediul smartphone-ului, atunci când stau prea mult timp în soare. De asemenea, senzorul le aduce aminte utilizatoarelor să aplice cremă de protecţie solară. The Connected Bikini sunt dezvoltaţi de firma franceză Spinali Design din Mulhouse. Fiecare pereche poate fi personalizată de client, iar preţurile încep de la 150 de euro. Sunt disponibile aplicaţii pentru sistemele de operare Android şi iOS. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult