Go4News: Un producător de vibratoare inteligente a fost dat în judecată pentru colectarea de date despre utilizatori

O femeie a dat în judecată compania Standard Innovation, care produce vibratorul inteligent We-Vibe 4 Plus, pe motiv că datele ei personale, dar şi informaţii despre cum foloseşte produsul, au fost colectate fără acordul ei. 
 
Procesul a fost deschis în statul Illinois din SUA. Femeia acuză compania că a colectat date despre modul în care setează vibratorul (ce tip de vibraţie foloseşte, data la care a folosit produsul), dar şi adresa ei personală de e-mail. Standard Innovation a publicat un anunţ pe site-ul propriu în care a recunoscut că sunt colectate anumite date, cu scopul îmbunătăţirii produselor, dar că utilizatorii nu pot fi identificaţi după acestea, deoarece sunt agregate. 

We-Vibe 4 Plus dispune de aplicaţie dedicată pentru smartphone şi poate fi controlat de la distanţă prin intermediul internetului. Experţii în securitate au avertizat deja că aceste produse nu beneficiază de o securitate puternică, datele transmise putând fi relativ uşor interceptate. 

 
Specialiştii firmei de securitate informatică TrendMicro au arătat, la CeBIT, cum atacatorii pot controla aceste dispozitive de la distanţă şi cum le pot folosi chiar pentru a face înregistrări video. Potrivit companiei, un vibrator inteligent, care poate fi controlat prin intermediul unei aplicaţii de smartphone, poate fi oprit sau pornit de la distanţă cu ajutorul a doar câteva linii de cod. 
 
Modelul de virbrator inteligent We-Vibe 4 Plus se găseşte de vânzare şi în magazine online din România, la preţul de aproximativ 500 de lei. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult