Google a transpus Translatorul Universal imaginat de serialul Star Trek într-un produs real

05.10.2017
Google a transpus Translatorul Universal imaginat de serialul Star Trek într-un produs real

Mult mai elegante decât şi-ar fi închipuit vreodată Gene Roddenberry, creatorul seriei Star Trek, căştile Google Pixel Buds se conectează la telefonul cu Android şi traduc în timp real conversaţiile purtate în oricare dintre cele peste 40 de limbi suportate.

Funcţionând ca o interfaţă pentru serviciul Google Translate, căştile cu preţ de 160 dolari îţi permit nu doar să asculţi, ci şi să vorbeşti într-o limbă străină pe care nu o cunoşti. Funcţia de traducere este declanşată la atingerea unui buton pe casca aflată la ureche, iar pentru a vorbi într-o limbă străină nu trebuie decât să comunicăm intenţia folosind o comandă vocală. 

Spre exemplu, fraza „let me speak Italian” rostită de un vorbitor de limbă engleză instruieşte traducerea automată în limba italiană, partenerul de discuţie auzind la telefon sau prin difuzorul extern cuvintele rostite în limba nativă cu ajutorul unui sintetizator vocal.

Conectate şi la serviciul Google Assistant, noile Pixel Buds trebuie doar atinse pentru a pune întrebări asistentului bazat pe tehnologii de inteligenţă artificială. Tot în cască vom auzi răspunsul şi primi alte informaţii utile despre apeluri, mesaje şi notificările recepţionate pe telefonul mobil.

Deşi conceptul de traducere interactivă a discuţiilor purtate între vorbitori de limbi diferite nu este tocmai nou, Google Pixel Buds este primul produs care permite purtarea conversaţiilor în mod cursiv, beneficiind de traduceri cu grad ridicat de acurateţe şi redate în limbaj natural fără întârzieri deranjante.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult