Google vinde acum şi accesorii VR

01.03.2016
Google vinde acum şi accesorii VR

Platforma Android are şanse mari să fie cea mai populară pentru conţinut în realitate virtuală, iar Google încearcă să ofere suportul necesar atât pentru dezvoltatorii de software, cât şi pentru utilizatori. Acesta este motivul pentru care compania a început să vândă în magazinul său oficial accesorii compatibile cu software-ul Cardboard.

Google Cardboard

Google a oferit întrecut chiar şi pe pe gratis headset-uri Cardboard din carton pentru cei interesaţi, iar între timp aceştia au început să fie vânduţi pentru o sumă modică. Acum, ochelarii Cardboard sunt listaţi pe Google Store în Statele Unite la 15 dolari, sau 25 de dolari pentru două bucăţi. Cei care doresc accesorii din materiale ceva mai rezistente decât cartonul au însă alte două opţiuni din plastic.

Mattel View-Master

Prima se numeşte Mattel View-Master şi pare să fie o versiune mai durabilă de Cardboard. Aceasta vine cu un plastic în jurul lentilelor, pentru a preveni infiltrarea luminii din exterior, cât şi u disc pentru apropierea sau depărtarea telefonului. Cea de-a doua soluţie din plastic este Goggle Tech C-1 Glass VR Viewer, care poartă un nume lung şi complicat pentru o pereche de ochelari care se ataşează de telefon.

Goggle Tech C-1 Glass VR Viewer

Ambele vor oferi însă aceleaşi funcţii, comparabile cu soluţii mai scumpe precum Gear VR de la Samsung şi vor fi compatibile cu majoritatea smartphone-urilor cu Android. Momentan, comenzile sunt dispoznibile doar pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult