HoloLens disponibil în curând pentru pre-comandă

29.02.2016
HoloLens disponibil în curând pentru pre-comandă

HoloLens este unul dintre cele mai interesante dispozitive anunţate în ultimul an, însă în continuare nu ştim foarte multe despre acesta. Microsoft plănuieşte să lanseze iniţial o versiune dedicată dezvoltatorilor de software, însă până acum nu ştiam exact când vor putea fi plasate comenzile. Un document scăpat pe internet de către companie dezvăluie atât data de lansare cât şi unele capabilităţi încă neconfirmate ale headset-ului HoloLens.

Se pare că pre-comenzile pentru dezvoltatori vor începe chiar astăzi, 29 februarie, urmând ca acestea să fi onorate pe data de 30 martie. Cei care fac pre-comandă primesc headset-ul pentru AR (Augmented Reality), alături de câteva jocuri şi aplicaţii native, alături de o aplicaţie pentru control de la distanţă, compatibilă cu Windows 10. Jocurile sunt simple şi folosite pe post de exemplu pentru dezvoltatori, în timp ce aplicaţii precum HoloStudio, Skype şi HoloTour pot demonstra capabilităţile de productivitate ale dispozitivului. Cu siguranţă, pachetul va include şi acces la un SDK (Software Development Kit) şi suport tehnic din partea Microsoft în cazul în care apar probleme pe parcursul folosirii.

Aplicaţia numită HoloLens Companion App se descarcă din Windows Store şi oferă capabilitatea de a urmări în timp real camera video de pe headset, poate accesa fişierele multimedia stocate pe HoloLens şi poate realiza fotografii şi filmări de la distanţă. De asemenea, poate fi folosită pentru a porni şi închide aplicaţii pe HoloLens şi oferă acces la introducerea de comenzi cu ajutorul unui mouse şi a unei tastaturi. Aplicaţia este disponibilă atât pe varianta desktop a sistemului de operare, cât şi pe cea pentru dispozitive mobile.

Din păcate, preţul nu s-a schimbat de ultima dată când am aflat detalii noi despre HoloLens, acesta fiind în continuare 3.000 de dolari americani. Probabil că versiunea finală, dedicată utilizatorilor de rând va veni la un preţ mult mai mic, însă lansarea oficială nu este aşteptată în viitorul foarte apropiat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult