HTC Link este primul headset VR high-end pentru mobile

26.05.2017
HTC Link este primul headset VR high-end pentru mobile

HTC a anunţat un nou headset VR, de data aceasta orientat către utilizatorii de smartphone-uri. De fapt nu este vorba despre un dispozitiv universal, ci despre un accesoriu pentru noul său smartphone de top, HTC U11, care este echipat cu Snapdragon 835, cel mai puternic chipset dispoibil pentru producătorii de dispozitive mobile cu Android din acest moment. Spre diferenţă de alte soluţii de acest gen, noul HTC Link VR nu va folosi ecranul telefonului pentru a afişa conţinutul în realitate virtuală.

În ciuda faptului că HTC mai are un headset de realitate virtuală pe piaţă, modelul, Vive pentru PC-uri, Link VR nu foloseşte acelaşi branding. Conectarea la smartphone se face printr-un cablu USB Type-C, toată tehnologia necesară afişării şi captării mişcărilor utilizatorului fiind inclusă în headset. Spre diferenţă de alte soluţii de realitate virtuală pentru mobil, Link VR beneficiază de două display-uri dedicate cu diagonală de 3,6” şi rezoluţie 1080 x 1200 pixeli, care ar trebui să ofere calitate mai bună decât soluţiile disponibile pe piaţă, în special datorită câmpului vizual de 110 grade pe orizontală şi frecvenţei de reîmprospătare de 90 Hz.

Samsung şi Google includ în pachetul noilor headset-uri Daydream şi Gear VR şi câte un controller simplu, cu senzori de mişcare şi butoane puţine, însă HTC a decis să includă în pachet două controllere cu senzori de mişcare, care folosesc LED-uri colorate pentru urmărirea mişcărilor în timp real. Acestea sunt foarte similare cu controllerele PlayStation Move, folosite de Sony pentru PlayStation VR.

Momentan, HTC va lansa Link VR doar în Japonia, detalii despre o lansare internaţională fiind inexistente în acest moment. Dispozitivul va fi disponibil începând cu luna iulie, însă preţul nu a fost încă anunţat. Având în vedere hardware-ul integrat în HTC Link, cu siguranţă acesta va fi cel mai scump dispozitiv de VR pentru mobile de pe piaţă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult