HTC Vive primeşte o nouă revizie hardware. Versiunea finală se lansează în primăvară

09.12.2015
HTC Vive primeşte o nouă revizie hardware. Versiunea finală se lansează în primăvară

Cei care aşteptau cu sufletul la gură noul headset de realitate virtuală de la HTC şi Valve, modelul Vive, vor trebui să aştepte cel puţin până în luna aprilie. Programat iniţial să fie lansat în toamna acestui an, HTC a dezvăluit că pregăteşte încă o unitate pentru dezvoltatori, înaintea lansări versiunii finale destinată consumatorilor.

HTC Vive va primi în ianuarie la CES 2016 o actualizare hardware numită Development Kit 2. Noua unitate va fi produsă în doar 7000 de exemplare şi va fi dedicată exclusiv companiilor interesate să realizeze software compatibil. Diferenţele faţă de headset-ul care se află deja în mâinile dezvoltatorilor nu par a fi foarte importante, întrucât HTC a declarat că dezvoltarea de aplicaţii şi jocuri pe modelul vechi nu va fi afectată de lansarea celui nou. Designul exterior pare să fie principalul element diferenţiator, compania optând probabil pentru o carcasă mai compactă şi mai uşoară.

Se pare că abia în luna aprilie vom putea găsi HTC Vive în magazine, însă în continuare nu a fost confirmat un preţ final. Din păcate pentru HTC, Facebook plănuieşte să lanseze headset-ul Oculus Rift în primele luni ale lui 2016. Având în vedere faptul că a fost primul astfel de dispozitiv anunţat şi că are suport din partea multor dezvoltatori, este posibil ca Vive să ajungă pe piaţă după ce majoritatea utilizatorilor interesaţi de realitate virtuală cumpără unităţi de Oculus Rift. Avantajul celor de la HTC este alianţa cu Valve şi platforma Steam, care ar putea atrage fani ai jocurilor dezvoltate de compania americană. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult