InfiniteUSB doreşte să rezolve problema lipsei de port-uri

17.04.2015
InfiniteUSB doreşte să rezolve problema lipsei de port-uri

InfiniteUSB nu este o idee tocmai nouă. Acest concept a apărut în urmă cu cinci ani, însă nu exista o cerere prea mare pentru conectarea mai multor conectori USB în linie, întrucât computerele de pe piaţă ofereau destule porturi. Ei bine, odată cu apariţia computerelor ultraportabile şi a recentului Macbook, nevoia de mufe USB este mai mare ca niciodată. Astfel, InfiniteUSB a reînviat pe Kickstarter, în format clasic, dar şi în format Type-C.

Compania din spatele InfiniteUSB (care poartă acelaşi nume) a pornit un proiect de crowdfunding pentru a aduce pe piaţă cabluri USB 3.0 şi USB Type-C cu mufă passthrough. Astfel, poţi avea conectat un cablu Lightning, microUSB, sau un extender USB clasic, care să nu ocupe singur mufa de pe computer. Fiecare conector are la rândul său un nou USB la care se poate conecta alt dispozitiv sau un alt cablu InfiniteUSB.

Din păcate însă pentru cei care vor să folosească InfiniteUSB pentru a-şi încărca telefonul şi pentru a ţine laptopul Macbook sau Chromebook Pixel la încărcat, există o veste proastă. Deşi noile cabluri oferă posibilitatea de a conecta mai multe dispozitive simultan la un singur port USB, acesta nu poate transfera şi energie. Acest lucru înseamnă că noile laptop-uri nu se mai pot încărca odată ce ai conectat un astfeld e cablu. Pentru Chromebook Pixel, aceasta nu este o problemă majoră, întrucât Google a integrat şi mufe USB clasice, alături de două USB Type-C, însă pentru cei care deţin un Macbook, oferta InfiniteUSB rezolvă doar jumătate din problemă.

Pe lângă capabilitatea de pass-through, cablurile InfiniteUSB vin şi cu alte avantaje. În primul rând, oferă un design plat, care nu se încurcă la transport, iar pentru o depozitare mai simplă, ambele capete sunt magnetice şi se lipesc unul de celălalt. Cablurile vin în două dimensiuni, de 20 sau 120 de cm, în funcţie de necesităţile fiecărui utilizator.

Proiectul de pe Kickstarter se va termina în 5 zile, iar limita de 10.000 de dolari a fost depăşită de mult, acesta având deja peste 180.000 de dolari „donaţi”. Cei care au plătit peste zece dolari vor primi automat unul sau mai multe cabluri cu conectori la alegere, în funcţie de suma plătită. Cei care doresc variantă cu mufă Type-C trebuie să plătească însă de la 22 dolari în sus.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult