Jawbone şi-a prezentat noile accesorii pentru fitness: puternicul UP3 şi accesibilul UP Move

05.11.2014
Jawbone şi-a prezentat noile accesorii pentru fitness: puternicul UP3 şi accesibilul UP Move

După ce Microsoft a lansat la sfârşitul săptămânii trecute extrem de interesantul produs Band, este rândul de la Jawbone să profite de avansul tehnologic şi să prezinte cea mai complexă brăţară de fitness produsă de ei până acum: UP3. Pe lângă noul produs, Jawbone a prezentat şi un accesoriu destinat gamei inferioare, UP Move urmând să fie un produs simplu care costă doar 50 de dolari.

Jawbone UP3 se depărtează radical de designul spiralat rigid al fostului model de vârf UP24, acesta adoptând o formă clasică de brăţară sportivă. Schimbările nu sunt însă doar de suprafaţă, noul UP3 ascunzând în interior un set complex de senzori care îmbogăţeşte substanţial diversitatea informaţiilor culese.

Cea mai importantă noutate este apariţia unui senzor galvanic care măsoară variaţiile de impedanţă ale pielii. La lansare, noul senzor este folosit pentru măsurarea pulsului în repaus, însă acesta va fi îmbogăţit cu funcţii software care vor oferi informaţii în timp real despre puls, hidratare, intensitatea efortului de pus şi altele. Accelerometrul intern al versiunii anterioare UP24 a fost înlocuit de un model cu trei axe, informaţiile culese de acesta urmând să fie combinate cu datele culese de noul senzor galvanic şi să ofere date mai detaliate despre perioadele de somn şi profunzimea acestora.

Odată cu schimbarea de design, Jawbone UP3 a devenit şi rezistent la apă, brăţara putând fi scufundată la o adâncime de cel mult zece metri. Bateria promite o autonomie de şapte zile. Jawbone UP3 va fi disponibil la sfârşitul acestui an şi va avea un preţ de 180 de dolari.

Împreună cu modelul de vârf UP3, Jawbone a prezentat şi modelul inferior UP Move. Având un design compact aproape cilindric în care este înghesuitul accelerometrul şi modulul Bluetooth, acesta nu poate fi folosit de sine-stătător şi necesită un sistem de prindere interschimbabil care poate fi ales în funcţie de necesităţi. UP Move vine în pachet cu o sistem cu clapetă cu ajutorul căruia poate fi prins de haine, cei care preferă să-l poarte la mâna putând opta pentru o brăţară dedicată vândută separat.

Pe lângă informaţiile afişate în cadrul aplicaţiei dedicate, micul UP Move oferă şi un afişaj simplu cu LED-uri care oferă indicaţii despre progresul zilnic făcut sau alte indicaţii suplimentare. Jawbone UP Move se laudă nu doar cu preţul mic de 50 de dolari, ci şi cu o autonomie impresionantă de şase luni. Produsul va fi disponibil începând din această lună.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News