Lenovo se pregăteşte să intre pe piaţa accesoriilor inteligente cu Smartband

27.10.2014
Lenovo se pregăteşte să intre pe piaţa accesoriilor inteligente cu Smartband

Aproape toţi producătorii importanţi din domeniul mobilităţii au lansat accesorii inteligente, aceştia încercând cu mai mult sau mai puţin succes să fructifice un domeniu nou care promite o creştere atrăgătoare în anii care vor urma. Ultimul intrat în acest domeniu se pare că va fi compania Lenovo, brăţara inteligentă Smartband făcându-şi apariţia pe site-ul companiei fără a beneficia însă până în acest moment şi de un anunţ oficial.

În spatele denumirii seci Smartband se ascunde o brăţară inteligentă care seamănă cu deja celebrul produs Fitbit şi este destinată tot dedicată amatorilor de mişcare. Accesoriul inteligent Lenovo include un pedometru şi un senzor de puls, software-ul urmând să colecteze datele oferite de aceste module şi să le completeze cu informaţii despre caloriile arse, ciclurile de somn sau distanţele parcurse. Spre deosebire de Fitbit, Lenovo Smartband oferă şi un ecran care va putea fi folosit pentru afişarea orei sau a unor notificări, la fel ca produsul Samsung Gear Fit.

Platforma software nu este Android Wear, aşa cum ne-am fi dorit, ci un sistem de operare proprietar nedezvăluit. Compatibilitatea este însă mai extinsă, pe lângă telefoanele Android 4.3 sau mai noi, Lenovo Smartband putându-se conecta şi la terminalele Apple care folosesc iOS 7 sau mai nou. Din firavele informaţii disponibile pe site, se pare că Smartband va putea afişa doar informaţii despre apelurile telefonice, mesajele text şi alertele din calendar, însă va beneficia de o funcţie care va debloca în mod automat PC-ul atunci când vă veţi apropiat de el. Opţiunea de deblocare a telefonului, cu care se laudă Xiaomi Mi Band, nu pare a fi disponibilă

Deoarece Lenovo Smartband nu a beneficiat de un anunţ oficial, preţul şi disponibilitatea acestuia sunt necunoscute în acest moment.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News