LG a anunţat primul său smartwatch rotund: G Watch R (UPDATE)

29.08.2014
LG a anunţat primul său smartwatch rotund: G Watch R (UPDATE)

UPDATE: O mică greşeală din partea diviziei germane a LG, care a lansat un comunicat de presă înainte de termen, a dezvăluit şi preţul noului ceas G Watch R. Acesta va costa 299 euro în Europa, cu 100 de euro mai mult decât originalul G Watch lansat lunile trecute.

Un singur anunţ de smartwatch într-o singură zi nu a fost de ajuns. După ce Samsung şi-a prezentat noul Gear S bazat pe Tizen, LG a venit cu dezvăluirea ceasului său rotund, G Watch R. Acesta este însă mult mai apropiat în termeni de design faţă de ceea ce reprezintă un ceas de mână „clasic”, fără forme ciudate sau alte briz-briz-uri.

Din fericire însă, nu avem de a face cu un simplu dispozitiv care indică ora, ci cu un smartwatch bazat pe sistemul de operare Android Wear. LG nu a modificat prea multe lucruri la interiorul noului dispozitiv cu display rotund, specificaţiile hardware fiind aproape identice cu cele ale primului G Watch.

Avem de a face cu un display P-OLED (Plastic OLED) cu diametru de 1,3”, primul dispozitiv LG realizat cu un astfel de panou. Procesorul este acelaşi Qualcomm Snapdragon 400 la 1,2 GHz pe care l-am văzut şi în G Watch, la care se alătură 512 MB de memorie RAM şi 4 GB de spaţiu de stocare intern. LG G Watch R este rezistent la apă şi praf şi include o baterie de 410 mAh, care ar trebui să ofere performanţe asemănătoare cu ceasul din generaţia precedentă.

Întrucât abordează un design clasic şi serios , materialele din care este realizat noul ceas LG nu puteau fi obişnuite. Cureaua este realizată din piele, carcasa din oţel inoxidabil, iar protecţia pentru display este realizată din sticlă.

Anunţul a fost făcut doar prin intermediul comunicatelor de presă şi imaginilor oficiale. Va trebui să mergeţi la IFA 2014 pentru a pune mâna pe un astfel de dispozitiv, întrucât nu există informaţii despre preţ sau o dată de lansare. LG G Watch R este programat să apară cândva în trimestrul patru al 2014, pe „pieţele importante”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult