LG a anunţat Watch Urbane, un smartwatch cu design elegant

16.02.2015
LG a anunţat Watch Urbane, un smartwatch cu design elegant

Ceasurile inteligente Android Wear nu au atins un volum impresionant de vânzări în primele şase luni de prezenţă pe piaţă, însă acest lucru nu-i descurajează pe producători. Primul model G Watch de la LG nu a fost prea impresionant, însă modelul G Watch R este unul dintre cele mai interesante produse de acest tip disponibile în acest moment pe piaţă, iar versiunea următoare Watch Urbane va plusa cu un design clasic elegant cu finisaje superioare.

Din cele mai multe puncte de vedere, noul Watch Urbane este doar o cosmetizare a modelului curent G Watch R. Acesta oferă un ecran rotund cu diametru de 1,3”, panou P-OLED şi rezoluţie de 320 x 320 pixeli, iar platforma hardware este motorizată de un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 400 (APQ 8026) cu o frecvenţă de 1,2 GHz. Configuraţia LG Watch Urbane mai include 512 MB de memorie RAM, 4 GB de memorie internă şi o baterie cu o capacitate de 410 mAh care promite o autonomie de două zile.

Ca orice ceas inteligent respectabil, Watch Urbane include un set aproape complet de senzori, adică giroscop, accelerometru, magnetometru, barometru şi senzor pentru puls, remarcându-se însă lipsa, la fel ca în cazul versiunii anterioare, a modulului GPS. Platforma software este Android Wear.

Spre deosebire de sportivul G Watch R, noul Watch Urbane oferă o carcasă elegantă fabricată din metal. Fără a pierde certificarea IP67, care îl asigură pe utilizator că ceasul este ermetic la praf şi poate fi cufundat în apă la o adâncime de cel mult un metru pe o perioadă de cel mult jumătate de oră, carcasa noului LG Watch Urbane are un design elegant care va atrage atenţia utilizatorilor care consideră că un ceas este ceva mai mult decât un simplu obiect care arată ora exactă.

Disponibilă pe argintiu sau auriu, carcasa metalică are un design tradiţional, are o ramă mai îngustă şi este însoţită de o curea elegantă fabricată din piele. Cureaua este detaşabilă şi poate fi înlocuită cu orice model cu lăţime de 22 de milimetri.

Ceasul inteligent LG Watch Urbane va fi prezentat peste două săptămâni în cadrul Mobile World Congress 2015, însă data disponibilităţii pe piaţă şi preţul rămân necunoscute pentru moment.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News