LG Rolly: o tastatură ultraportabilă pentru tablete

27.08.2015

Tabletele sunt dispozitive pe care le poţi căra după tine oriunde, graţie designlui compact şi greutăţii scăzute, însă imediat ce ataşezi o tastatură fizică de acestea, avantajele faţă de laptop-uri nu mai sunt atât de evidente. LG doreşte să rezolve această problemă cu tastatura bluetooth Rolly, care vine cu un design inovator care să ocupe puţin spaţiu în geantă asigurând o portabilitate ridicată.

La prima vedere, Rolly este un simplu paralelipiped din plastic, însă acesta ascunde un secret. Forma sa paralelipipedică este rezultatul unei tastaturi cu butoane pe patru rânduri, rulate în jurul unei baze. Această bază găzduieşte atât componentele electronice, cât şi bateria AAA şi un sistem de tip „stand” care poate găzdui o tabletă. Tastatura poate fi strânsă în forma iniţială după utilizare şi depozitată cu uşurinţă oriunde.

Marele avantaj al lui LG Rolly faţă de alte modele de tastaturi care se rulează este faptul că nu este realizată din silicon. Tastele sunt realizate din plastic şi pot fi apăsate normal (au o cursă de 17 mm), pentru o experienţă de tastare obişnuită. De asemenea, Rolly se poate conecta la două dispozitive simultan, schimbarea între acestea putâdn fi realizată cu o simplă combinaţie de taste. LG sugerează că tastatura ar putea funcţiona timp de trei luni folosind o simplă baterie AAA, graţie unui sistem inteligent de stand-by, care închide dispozitivul atunci când nu este folosit.

LG Rolly urmează să se lanseze în Statele Unite ale Americii în luna septembrie şi va veni în Europa în ultima parte a lui 2015. Momentan nu există un preţ pentru acest dispozitiv, însă având în vedere capabilităţile sale, probabil că va rămâne în aceeaşi zonă cu alte accesorii similare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult