LG şi Audi colaborează pentru lansarea unui smartwarch cu design foarte atrăgător

08.01.2015
LG şi Audi colaborează pentru lansarea unui smartwarch cu design foarte atrăgător

Producătorul de automobile Audi şi LG au expus la CES 2015 prototipul unui smartwacth cu design atent finisat, pe care rulează o platformă software nemaiîntâlnită până acum la astfel de gadgeturi.

LG-W120L

Prototipul identificat drept LG-W120L ar putea fi lansat cu numele de scenă LG W, afişat deja de software-ul instalat. Păstrând calea aleasă pentru linia de televizoare Smart TV, LG a echipat noul smartwatch cu o versiune personalizată a platformei Web OS şi nu Android Wear, prezentă la majoritatea dispozitivelor din noua generaţie smartwatch.

Dispozitivul oferit într-o carcasă din oţel inoxidabil foarte atent construită prezintă o interfaţă în stilul telefoanelor LG, accesibilă la apăsarea butonului central de pe cadran. Aceasta include meniu de apelare, aplicaţii pentru mesagerie, calendar, email, redare muzică şi programul LG Health W, implicând prezenţa unui repertoriu de senzori folosiţi pentru monitorizarea activităţilor sportive.

Cei care din întâmplare deţin şi un autoturism Audi de ultimă generaţie vor putea folosi aplicaţia Audi deja instalată pentru a controla diverse funcţii ale autoturismului, incluzând deblocarea uşilor şi pornirea motorului folosind autentificare prin conexiune NFC. Lista aplicaţiilor LG exclusive mai cuprinde Voice Memo, Q Voice, Remote Shutter şi Find My Phone.

Includerea unui  meniu Sounds sugerează prezenţa unui difuzor încorporat, indicând faptul că noul smartwatch LG cu sistem Web OS ar putea funcţiona atât ca şi companion pentru smartphone-ul din buzunar, cât şi telefon mobil de sine stătător. Dovadă pentru asta este şi butonul plasat în partea de sus a cadranului, a cărui apăsare activează un meniu cu informaţii despre puterea semnalului GSM, gradul de încărcare a bateriei şi alte date utile.

LG W

Bazat pe chipsetul Qualcomm MSM8626 (Snapdragon 400), LG W vine într-o carcasă rezistentă la apă, având ecranul protejat cu scut din sticlă cu strat de safir şi cadranul gravat. În partea inferioară pot fi observaţi senzori biometrici şi ceea ce pare a fi o curea de prindere confecţionată din piele naturală. Apărut ca o versiune de lux a modelului G Watch R, noul smartwatch LG W nu a primit încă o dată de lansare şi nici preţ oficial.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult