LG Watch Urbane 2nd Edition: primul ceas-telefon cu Android Wear

01.10.2015

LG a anunţat astăzi unul dintre cele mai interesante telefoane high-end, însă a venit şi cu un nou smartwatch, care continuă seria Urbane. LG Watch Urbane 2nd Edition doreşte să continue tradiţia modelului original, oferind un design impunător, specificaţii de top şi pentru prima dată pe un dispozitiv Android Wear, conectivitate LTE pentru funcţionare independentă de un smartphone.

Watch Urbane 2nd Edition pare să fie răspunsul LG la smartwatch-ul Gear S2 de la Samsung, acesta  oferind de asemenea acces la internet, cât şi apeluri de voce folosind o conexiune la reţeaua mobilă. Este curios însă faptul că LG a ales să meargă pe ruta Android Wear, în loc să opteze pentru sistemul de operare proprietar webOS, întrucât varianta LTE a originalului Watch Urbane era deja bazată pe acesta.

Designul noului ceas de la LG este unul clasic, oferind un display rotund cu panou P-OLED de 1,38” (rezoluţie 480 x 480 pixeli), cu trei butoane amplasate pe partea din dreapta. Acestea pot fi programate pentru a oferi scurtături către meniurile preferate, contacte sau aplicaţii, iar coroniţa poate să activeze sau să dezactiveze modul de funcţionare „Ambient” printr-o simplă apăsare.

La capitolul hardware există upgrade-uri minore. Avem de a face cu acelaşi procesor Snapdragon 400 la 1,2 GHz prezent şi pe ceasul de anul trecut, alături de 768 memorie RAM DDR3, 4 GB spaţiu de stocare, senzori de mişcare, barometru, GPS şi senzor de puls. LG Watch Urbane 2nd Edition va fi rezistent la apă şi particule de praf şi este garantat să funcţioneze o zi întreagă în regim LTE, graţie acumulatorului de 570 mAh.

LG nu a anunţat un preţ sau o dată de lansare, însă a dezvăluit că va lansa mai întâi LG Watch Urbane 2nd Edition în Statele Unite şi Coreea de Sud, după care se va orienta către Europa, restul Asiei şi Oirentul mijlociu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult