Logitech G633 Artemis Spectrum Gaming Headset (Review)

10.10.2015
Logitech G633 Artemis Spectrum Gaming Headset (Review)
Prezentare

Recomandat ca şi set de căşti pentru gaming, Logitech G633 Artemis Spectrum se face remarcat prin fidelitate audio peste medie şi procesorul audio cu decodare Dolby Surround 7.1, oferind perspectiva unei experienţe audio imsersivă la vizionarea de filme.

Logitech G633 Artemis Spectrum

Prezentare

Solid construite, căştile G633 Artemis Spectrum atrag atenţia prin cupele cu dimensiuni apreciabile şi căptuşite cu material textil, în măsură să acopere pavilioanele urechilor fără a apăsa efectiv pe acestea. Prevăzute cu suporţi din burete cu lăţimea de peste 1cm, cele două cupe obţin un contact uniform pe suprafaţa capului, garantând confort la purtare îndelungată şi blocarea eficientă a zgomotelor ambiante din încăpere. Similar, cadrul de susţinere realizat pe şasiu din oţel este prevăzut cu un suport din burete îmbrăcat în acelaşi material textil de bună calitate. Cadrul dublu-articulat permite ajustarea pe diametru, cât şi rotirea cupelor pe direcţia sus-jos şi stânga-dreapta.

La interior, cele două cupe ascund difuzoare premium cu raport semnal/zgomot de 107dB SPL/mW, acoperind banda de frecvenţă 20Hz-20KHz.

Completând designul ce aminteşte de stilul filmului TRON: Legacy din anul 2010, sistemul de lumini remarcat iniţial prin benzile laterale dispuse pe fiecare din cele două cupe poate fi şi mai bine pus în valoare înlăturând capacele cu fixare magnetică, permiţând proiectarea luminii multicolore şi pe pereţii din încăpere. Complet programabilă, funcţia de iluminare poate fi ajustată din aplicaţia Logitech Gaming Software pentru reda orice nuanţă de culoare din spectrul RGB, static sau în jocuri de lumini.

Microfonul este poziţionat la capătul unui braţ flexibil foarte bine ascuns în corpul uneia dintre cupe. Odată extras, acesta poate fi modelat cu uşurinţă pentru obţinerea unei distanţe optime pentru vorbire.

Dispunând de propriul procesor pentru sunet, căştile Logitech G633 Artemis Spectrum se conectează la PC direct prin cablul USB, fiind astfel complet independente de placa de sunet deja instalată şi orice neajunsuri ale acesteia în ce priveşte fidelitatea audio. Alături de cablul USB suficient de lung şi rezistent, pachetul cu accesorii include şi un cablu Jack 3.5mm, la care putem apela pentru conectarea altor surse de semnal analogic, cum ar fi playerul MP3 sau consola de jocuri.

Completând repertoriul de facilităţi pentru gaming, cele 4 butoane programabile dispuse pe cupa pentru urechea stângă pot fi personalizate alocând comenzi speciale. Acestea pot fi scurtături pentru tastatură sau mouse, comenzi macro şi lansarea de aplicaţii instalate pe calculator, cât şi funcţii ce ţin de experienţa audio: activare/dezactivare surround, prese-uri pentru egalizator grafic, reglaj bass, etc. Tot aici găsim rotiţa pentru volum şi un comutator pentru alegerea sursei de semnal audio. Trebuie spus că toate ajustările făcute în aplicaţia Logitech Gaming Software pot fi salvate direct în firmware, căştile păstrând reglajele audio şi efectele de lumini indiferent de PC-ul la care sunt conectate.

 

Părţi pozitive

Caliatea audio
Procesor de sunet dedicat şi conectare USB
Jocuri de lumini multicolore
Cupe de mari dimensiuni şi bine antifonate
Butoane programabile

Părţi negative

Stabilitatea cupelor pe urechi putea fi mai bună

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult