Lumini sau umbre, tehnologie sau simplitate

02.03.2007
Lumini sau umbre, tehnologie sau simplitate
SHADOW, REPLICA

Sistemul este compus din mai multe subansamble: un calculator, un proiector, o cameră video şi un sistem de iluminare în infraroşu. SHADOW pur şi simplu proiectează umbre, ale noastre, ale altora sau orice alt fel de umbre. Partea frumoasă este că nu se vede şi persoana căreia umbra îi aparţine.

Şi cu siguranţă o persoană care nu ştie de existenţa acestui sistem o să fie foarte speriată prima dată cand va lua contact cu SHADOW. Eu cred că ar fi şi un sitem “anti-hoţ” foarte bun: să intre un necunoscut în casă şi să fie urmărit de nişte umbre, nu cred că ar mai fi în stare să şi fure ceva, mai repede ar căuta uşa să poată fugi. Trebuie să recunosc că SHADOW mi-a stârnit imaginaţia într-un mod plăcut. Un astfel de sistem poate oferi o companie cel puţin interesantă unei persoane singure.

Acum să trecem şi la REPLICA, un mod interesant de a prezenta o clădire.

Baza acestei creaţii este tot un proiector, dar de data asta nu mai arată umbre. REPLICA, după cum reiese şi din nume, este replica unui obiect 3D. Spre deosebire de machetele clasice, foarte greu de realizat de altfel, REPLICA poate oferi imagini detaliate despre orice obiect şi în plus aceste imagini pot fi şi animate.

Totul depinde de proiecţia unei imagini pe un geam format din două bucăţi. În momentul în care ne apropiem de REPLICA, iluzia optică apare şi ea. In acest mod putem să privim un peisaj sau un monument în mişcare. Nu numai că vedem respectivul obiect, dar putem observa şi modul în care interacţionează cu natura sau oamenii.

Adam Frank şi lumina în toată splendoarea sa

Despre Adam Frank se poate spune că este un artist în toată puterea cuvântului, acesta poate să îmbine lumina şi umbra pentru a crea artă. trebuie să menţionăm şi că acet artist nu se lasă oprit de nimic: dacă lumina naturală nu poate exprima viziunea lui, atunci apelează la tehnologie.

Din păcate nu am găsit multe inforaţii despre cum şi de unde putem să achiziţionăm produsele lui Adam. Dar legea cererii şi ofertei ramâne mereu actuală: cât timp un produs este căutat va apărea cineva să îl vândă.

LUMEN, REVEAL

Simplu şi cuprinzător

Nu sunt mulţi oameni care pot îmbina tehnologia cu arta. cel puţin nu în felul în care poate Adam Frank, genul de persoană a carei imaginaţie nu cunoaştelimite. Adam reuşeşte să surprindă uneori prin simplitatea design-ului şi prin folosirea tehnologiei moderne în cele mai deosebite şi originale moduri. Am să încerc să vă prezint în continuare unele din ideile acestuia pentru decoraţiuni interioare.

De la simplitate covârşitoare până la tehnologizare totală

Adam Frank este una din persoanele care ajunge la rezultatul scontat indiferent de calea urmată. Uneori cu ajutorul unor lucruri foarte simple, obţine rezultate deosebite. Ce credeţi că se poate obţine dintr-o bucată de metal şi o lumânare? Pentru mulţi dintre noi probabil doar o modalitate de a bloca lumina.

Pentru Adam Frank în schimb este LUMEN, o posibilitate perfectă pentru a decora o încăpere pe timp de noape. Probabil vă întrebaţi cum e posibil ca o bucată de metal şi o lumânare să poată decora o întreagă cameră. Răspunsul este unul foarte simplu, bucata de metal este taiată în diverse forme: copaci, păsări şi tot aşa. După decuparea propriu-zisă ajungem şi la rolul lumânarii,care, pusă în spatele modelului proiectează pe perete o frumoasă reproducere la scară mărită a modelului iniţial. Imaginea rezultată schimbă cu totul atmosfera încăperii.

Dar cum se întâmplă de cele mai multe cazuri în domeniul artei cuvintele nu fac doi bani, imaginea contează.

Adam Frank nu se joacă totuşi doar cu lumina dată de către lumânări. O altă creaţie a lui este REVEAL, care constă într-un spot şi un perete gol. Acum nu trebuie să ne gândim că acest spot doar luminează un perete, asta nu ar fi ceva extraordinar.

Cu acest spot Adam reuşeşte să ataşeze oricărui perete o fereastră. Mai exact proiectează imaginea unei ferestre şi a unui fundal. După spusele lui Adam Frank, această imagine ar trebui să ne transforme căminul într-unul mai călduros şi spaţios.


Artistul nu foloseşte întotdeauna lucruri simple pentru a transpune ideile lui în lumea reală. Spre exemplu SHADOW are nevoie de un calculator pentru a împărtăşi viziunea lui Adam pe de o parte şi a oferi experienţe unice vizitatorilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News