Microsoft Band primeşte update de software: suport pentru aplicaţii şi tastatură on-screen

25.02.2015
Microsoft Band primeşte update de software: suport pentru aplicaţii şi tastatură on-screen

Microsoft a lansat anul trecut brăţara inteligentă Band fără să facă prea mult zgomot. Aceasta oferă funcţii de bază pentru activităţi sportive, dar integrează şi câteva capabilităţi pe care ne-am aştepta să le găsim pe un smartwatch. Ei bine, primul său update software aduce o serie de îmbunătăţiri substanţiale, care ar trebui să îi îngrijoreze pe cei care produc dispozitive asemănătoare.

Când vine vorba despre funcţionalitatea nouă, integrată în sistemul de operare al Microsoft Band,  compania oferă monitorizarea activităţii atunci când utilizatorul merge pe bicicletă, îmbunătăţeşte comunicarea între brăţară şi aplicaţiile pentru smartphone, şi adaugă o tastatură on-screen. Aceasta poate fi folosită pentru a răspunde la mesaje sau pentru a introduce informaţii fără a mai scoate telefonul din buzunar. De asemenea, brăţara a primit şi capabilităţi de dictare prin intermediul microfonului.

Pe lângă toate acestea, Microsoft va lansa şi un SDK, care va oferi dezvoltatorilor de software posibilitatea de a crea aplicaţii care să poată fi instalate pe Band. Până în prezent, brăţara de la Microsoft nu putea rula decât software-ul preinstalat. Având în vedere display-ul de dimensiuni mici, nu ne aşteptăm la aplicaţii complexe, însă nici nu este nevoie de ceva prea complicat pe o brăţară inteligentă.

Odată cu acest update, Microsoft va porni şi un site care stochează informaţiile din aplicaţia Health, pentru a putea fi accesate de oriunde. Site-ul va include grafice şi informaţii despre exerciţiile făcute atunci când Band este utilizat, însă nu va comunica cu alte aplicaţii prin intermediul MapMyFitness. Health este momentan o aplicaţie de Windows 8.1 şi nu este disponibilă pe platformele mobile.

În urma acestui anunţ, Microsoft Band a devenit un dispozitiv mult mai interesant. Acesta se transformă dintr-un accesoriu inteligent pentru fitness într-un smartwatch în toată regula, cu aplicaţii native şi integrare cu aplicaţii pentru mobile şi desktop. Mai mult decât atât, compatibilitatea cu toate cele trei platforme mobile Android, iOS şi Windows Phone îl face atrăgător pentru mai multe tipuri de utilizatori. Din păcate, Microsoft a lansat Band doar în Statele Unite, zvonurile vorbind despre o lansare în Marea Britanie în următoarele luni. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult