Microsoft dezvoltă o protecţie pentru smartphone cu display secundar e-ink

27.01.2016
Microsoft dezvoltă o protecţie pentru smartphone cu display secundar e-ink

Accesoriile inteligente pentru smartphone nu sunt un concept tocmai nou, iar câţiva producători au experimentat chiar şi cu lansarea de smartphone-uri cu display-uri secundare. Microsoft Research, divizia de cercetare a companiei lucrează însă la un accesoriu pentru dispozitivele Lumia care să împăce aceste două concepte într-unul singur. Este vorba despre o protecţie pentru ecranul telefonului care să vină la rândul său cu un ecran secundar bazat pe tehnologia e-ink.

YotaPhone a fost primul smartphone care a beneficiat de un display secundar e-ink, însă preţul său ridicat l-a ţinut departe de succesul comercial. Ideea din spatele noului „flip cover” pentru telefoanele Lumia este că nu trebuie să le cumperi împreună. Întrucât includerea sa în pachet ar ridica preţul întregului dispozitiv, acesta ar putea fi un simplu accesoriu opţional. Informaţiile despre husa inteligentă de la Microsoft au fost dezvăluite în mod neoficial de către cineva care are acces la câteva fişiere de prezentare interne.

Acestea descriu mai multe scenarii de utilizare, precum afişarea notificărilor şi acces rapid la funcţia Glance din Windows 10 Mobile, afişarea aplicaţiilor în mod dual-screen, ecran pentru notiţie rapide, dar şi lucruri mai practice precum ataşarea biletului de avion virtual pe acest ecran sau de diverse cuopane sau coduri de reduceri. Nu în ultimul rând, flip cover-ul Microsoft ar putea servi drept tastatură.

Momentan, aceste accesoriu este doar în stadiu de proiect, însă ar putea să ajungă pe piaţă în viitorul apropiat. Având însă în vedere că se zvoneşte încetarea seriei de smartphone-uri Lumia pentru a face loc unor telefoane dintr-o nouă serie. Este posibil să asistăm mai degrabă la dezvăluirea unui „flip cover” premium, din aceeaşi categorie cu tastaturile pentru tabletele Surface.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult