Microsoft nu va mai produce dispozitivul Kinect

26.10.2017
Microsoft nu va mai produce dispozitivul Kinect
Microsoft nu va mai produce controller-ul pentru jocuri video Kinect, potrivit publicaţiei Fast Company. Dispozitivul a fost anunţat în 2009 la conferinţa E3 şi a fost lansat anul următor. Pentru o perioadă, Kinect a fost cel mai bine vândut dispozitiv electronic, o realizare pentru care a intrat şi în Cartea Recordurilor. Totuşi, după aceea vânzările au scăzut, deoare volumul de conţinut disponibil pentru dispozitiv a rămas redus. 
 
Când s-a lansat consola Xbox One, dispozitivul Kinect era vândut, într-o versiunea actualizată, la pachet cu aceasta. Ulterior Microsoft a renunţat la el pentru a putea reduce preţul consolei. Acesta a fost începutul sfârşitului pentru controller. 

Microsoft a vândut aproximativ 35 de milioane de unităţi Kinect. Senzorii folosiţi în dispozitiv vor continua să existe în alte produse Microsoft, precum headset-ul pentru realitate augmentată HoloLens. Mai mult, sistemul de recunoaştere facială Face ID introdus de Apple pe iPhone X foloseşte aceeaşi tehnologie. Senzorul de pe Kinect a fost dezvoltat de firma israeliană PrimaSense, pe care Apple a cumpărat-o în 2013. 

 
Acesta este cel de-al doilea produs/serviciu dedicat consumatorilor închis recent de către Microsoft. Compania a renunţat la serviciul Groove Music. Aplicaţia nu va mai funcţiona după data de 31 decembrie 2017. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult