Microsoft VX-7000, webcam pentru buzunare generoase

06.09.2007
Microsoft VX-7000, webcam pentru buzunare generoase

Microsoft LifeCam VX-7000 este un webcam din segmentul superior al acestei clase de accesorii pentru PC extrem de populare în rândul generaţiei Yahoo Messenger, cum îmi place mie să o numesc. De fapt, în acest caz e mai mult generaţia Windows Live Messenger, ca să rămânem tot în curtea lui Bill Gates.

Funcţionalitate

Ce o scoate în evidenţă dintre miile sale de surate? Probabil rezoluţia video 1920 x 1080 px (2 MPx), coraborată cu cea foto de până la 7,6 Mpx (prin interpolare) şi procesorul de sunet inteligent, ce elimină din zgomotele de fond. Astfel, LifeCam VX-7000, ce asigură o calitate a imaginii bună pentru un webcam şi beneficiază de microfon incorporat, este jucăria perfectă pentru un Live Chat, fie că eşti încă la perioada "Asl Pls" sau vrei să îţi vezi rudele de peste mări şi ţări.

LifeCam VX-7000

Însă nu trebuie uitat că funcţiile se plătesc, aşa că să nu strâmbaţi din nas când veţi auzi că gadgetul Microsoft va costa aproape 300 RON.

Construcţie

VX-7000 se remarcă printr-o formă diferită de cea a webcam-urilor mai vechi Microsoft sau de cele ale concurenţilor de la Logitech, renunţând la corpul sferic în favoarea unuia mai compact. Materialele folosite, în speţă plastic şi cauciuc, îi oferă un look destul de OK, fără a excela. Datorită piciorului pliabil, camera poate fi aşezată atât pe birou, dar şi fixată pe rama monitorului LCD sau a laptop-ului. Deşi la început sistemul de prindere mi s-a părut puţin cam ciudat, pentru că mă aşteptam la o fixare mai solidă a camerei de rama ecranului, trebuie să recunosc că el este simplu şi chiar practic: camera se "sprijină" în partea superioară, contacul fiind realizat de părţile de cauciuc special plasate pe picior.

LifeCam VX-7000

Corpul principal al camerei conţine şi microfonul integrat, pe faţa frontală, alături de nelipsita siglă Microsoft. Ca o observaţie, camera se încălzeşte cam tare după câteva zeci de minute de funcţionare, fapt ce ar putea cauza stricăciuni pe timp lung. Însă aceasta rămâne de văzut, la mine VX-7000 funcţionând fără probleme.

Software şi Internet

Pentru a putea utiliza LifeCam-ul VX-7000, trebuie să instalăm driverii de pe CD-ul livrat în pachet şi aplicaţia Microsoft LifeCam. Aceasta din urmă, odată instalată, permite reglarea setărilor camerei pentru a obţine imaginea de calitate ideală şi setarea rezoluţiei foto/video. În plus, putem adăuga efecte chiar interesante peste imaginea filmată, precum frunze căzătoare, fulgi de nea, nori şi multe altele.

Din păcate acest software este cam avid de resurse, în cazul rulării sale un timp îndelungat cu efecte, ajungând să îmi ocupe procesorul în proporţie de 60-80%. Deh, ştiu că e un amărât de Celeron, dar e cam prea mult… Şi să nu mai vorbim de momentele în care am încercat să înregistrez un clip video, pentru că acesta a ieşit cam sacadat, tot din cauza procesorului. Hmmm… probabil e nevoie de un quad core pentru a folosi fluent un webcam al zilelor noastre..

LifeCam VX-7000 este destinată a fi utilizată cu Windows Live Messenger, după cum ne vom da seama imediat apăsând singurul buton de pe mica jucărie, ce îţi va aduce în prim plan pe ecran fereastra de contacte, pentru efectuarea unei convorbiri video. După cum vedeţi şi din imagini, camera este integrată cu programul de mesagerie Microsoft, imaginea video apărând ca parte a ferestrei curente şi nu separat ca în cazul Yahoo Messenger.

LifeCam VX-7000

Cuvânt final

Una peste alta, Microsoft LiveCam VX-7000 este cea mai bună cameră web care mi-a trecut prin mână, însă recunosc că nu au fost prea multe şi nici o alta nu era din aceeaşi clasă. Singurele probleme întâlnite în utilizarea sa au ţinut de aplicaţia LifeCam, ce dispar însă în cazul folosirii unui computer de ultimă generaţie.

În rest, webcam-ul îşi face cu brio datoria în convorbiri video, fie că sunt pe MSN , Yahoo sau Skype. În România însă, folosirea pe o scară redusă a Microsoft Messenger Live (Yahoo Messenger e la putere) şi preţul destul de piperat vor fi impedimente majore în cazul succesului lui Microsoft LifeCam VX-7000.

Preţ: 273 RON TVA inclus
Garanţie: 3 ani
Distribuitori: Depozitul de Calculatoare, DOMO, Flamingo, Media Galaxy, UltraPRO Computers" sau "Partenerii Autorizati Microsoft".

Urmărește Go4IT.ro pe Google News