Mio A501, fratele geamăn al Nokia N95

02.08.2007
Mio A501, fratele geamăn al Nokia N95

Mio Technology a lansat pe piaţă un nou gadget multifunţional, A501, ce îmbină calităţile unui telefon mobil cu funcţiile unui receptor GPS intern.

Scopul declarat a lui Mio A501 este de a fi primul telefon cu GPS integrat disponibil omului de rând. Totuşi, la un preţ de 550 euro, nu prea îl putem considera foarte accesibil, deşi este mai ieftin ca principalul său concurent, cu care se şi aseamănă destul de mult, Nokia N95. Dar este şi mai bun?

Mio A501 dispune de receiver GPS de ultima generaţie SiRFstar III, fapt ce îl face superior lui N95 din acest punct de vedere. Interfaţa GPS este uşor de utilizat şi intuitivă, iar software-ul gadget-ului vine cu hărţi detaliate (puncte de interes, radare fixe, etc) pentru 22 de ţări europene importante. Mă îndoiesc că România se află între ele însă…

Mio A501

De neînţeles este de ce Mio A501 foloseşte sistemul de operare Windows Mobile 5.0, în condiţiile în care versiunea 6.0 a fost lansată de foarte foarte mult timp. În plus, deşi dispozitivul dispune de funcţii GSM, el nu este 3G. Aşadar adio navigare rapidă pe Internet. Pe partea multimedia, telefonul prezintă cameră foto de 2 Mpx cu autofocus şi player audio/video. Ecranul mare, de 2,7″ QVGA este propice pentru lucrul de zi cu zi şi chiar şi pentru vizionarea unui film.

Mio A501 are ca punct forte modulul GPS, lucru caracteristic pentru un dispozitiv Mio, dar din orice alt punct de vedere, el nu reuşeşte să ţină piept mai potentului rival finladez. Cu toate, acestea dacă doriţi un dispozitiv GPS portabil cu funcţii de telefon, Mio A501 este o alegere viabilă.

Mio A501

Urmărește Go4IT.ro pe Google News