MXQ Plus TV Box – Media Player universal cu Android [REVIEW]

26.04.2016
MXQ Plus TV Box - Media Player universal cu Android [REVIEW]
Prezentare

MXQ Plus TV Box poate funcţiona cu orice televizor prevăzut cu port HDMI, transformându-l într-un Smart TV complet funcţional bazat pe sistemul Android 5.1.

Cu MXQ Plus TV Box poţi naviga pe internet, urmări conţinut audio şi video online, de pe hard disk-ul extern conectat la portul USB sau partajat în reţeaua LAN.

Descriere

Oferit într-o carcasă discretă confecţionată din plastic negru, MXQ Plus TV Box este suficient de mic pentru a fi strecurat cu uşurinţă lângă televizorul din sufragerie. Dispozitivul se conectează la televizor folosind cablul HDMI, respectiv la priză folosind adaptorul AC.

Odată pornit, dispozitivul ne întâmpină cu o versiune de Android 5.1 personalizată pentru televizor. Selecţia de aplicaţii afişate pe ecranul principal poate fi personalizată după bunul plac, selectând din lista de aplicaţii preinstalate, sau instalând altele noi din magazinul Play Store.

Pentru a interacţiona cu interfaţa Android, pachetul cu accesorii include o telecomandă de mici dimensiuni, oferind taste dedicate pentru funcţiile Home, Back, lista de aplicaţii şi volumul sonor, cât şi taste direcţionale pentru navigarea listelor de meniuri. Pentru operaţiuni mai complexe avem butonul ˝Cursor„, a cărui apăsare aduce pe ecran un cursor care poate fi ghidat cu ajutorul tastelor direcţionale. În practică, această modalitate de a controla interfaţa Android este greoaie şi incomodă, cu atât mai mult dacă avem nevoie să introducem text folosind tastatura virtuală arătată pe ecran. Din fericire MXQ Plus TV Box dispune de nu mai puţin de 4 conectori USB la care putem conecta orice mouse sau tastatură multimedia de care dispunem, wireless sau cu fir.

Detalii tehnice

Aproape un PC în miniatură, MXQ Plus TV Box dispune de conectivitate Gigabit Lan şi WiFi pentru acces la internet, ieşiri HDMI 1.4 şi AV Composite, cât şi o ieşire audio digitală S/PDIF pentru conectare la sistemul de boxe. Putem folosi până la 4 dispozitive USB în mod simultan, iar pentru extinderea spaţiului de stocare fără a lăsa la vedere accesorii USB avem şi un slot pentru card SD, acceptând capacităţi de până la 32GB.

Specificaţii MXQ Plus TV Box:

  • Sistem de operare: Android 5.1             
  • Chipset: Amlogic S905
  • GPU: Mali-450 MP6
  • CPU: Cortex A7, Quad Core, 2.0 GHz
  • RAM: 1 GB
  • Memorie internă: 8 GB + card SD (până la 32GB, achiziţionat separat)
  • Formate Video: H.264, RV10, H.263, H.265, VC-1, MPEG4, AVS, MPEG2, MVC, MPEG-1, VP8
  • Formate Audio: FLAC, APE, WMA, M4A, AAC, OGA, WAV, OGG
  • Formate foto: BMP, GIF, PNG, TIFF, JPG, JPEG
  • Altele: suportă decodare H.264 şi H.265
  • Conectivitate: WiFi N, Gigabit LAN
  • Dimenisuni: 11.5 x 11.5 x 2.5 cm
  • Accesorii incluse: Adaptor AC, telecomandă, cablu HDMI, instrucţiuni de utilizare în limba engleză

 

Părţi pozitive

Multiple opţiuni pentru conectivitate
Versiune de Android 5.1 complet funcţională
Performanţe bune

Părţi negative

Telecomandă prea simplă

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult